И Лестър вкара три гола във врата на Арсенал, Шампионска лига се отдалечава


И Лестър вкара три гола във врата на Арсенал, Шампионска лига се отдалечава
Снимка: Getty Images/Guliver

1199 0

Отборът на Арсенал записа трета поредна загуба във Висшата лига. Играчите на Унай Емери бяха надиграни от Лестър на "Кинг Пауър Стейдиъм" с 3:0 в среща от 36-я кръг на първенството. Любопитното е, че в трета поредна среща тимът от "Емирейтс" допуска три гола, като в предишните два кръга бе надигран първо от Кристъл Палас с 3:2, а след това и от Уулвърхямптън с 3:1.

С това поражение "топчиите" остават на петата позиция с 66 точки. При победа днес те щяха да се изкачат в Топ 4, но сега изостават с една точка от четвъртия Челси, който е и с мач по-малко. Лестър пък изпревари Евертън и вече 8-и с 51 пункта.

Още през първото полувреме ситуацията за лондончани стана тежка, след като Мейтланд-Найлс получи втори жълт картон и бе изогнен. След почивката момчетата на Брендан Роджърс погледнаха по-смело към вратата на Бернд Лено и стигнаха до две попадения. Йери Тилеманс откри в 59', след като бе изпуснат от защитата и с глава откри резултата. В края на срещата пък Джейми Варди се разписа на два пъти. При първото попадение той получи чудесен пас през цялото игрище на Каспер Шмайхел, с което бе сложена точка на спора. Английският голмайстор обаче отново бе точен в добавеното време за крайното 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички