Големите печеливши от трансферната забрана в Челси


Големите печеливши от трансферната забрана в Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

4835 0

Изминалият сезон бе доста колеблив за Челси, като отборът мина през много възходи и падения под ръководството на Маурицио Сари. В крайна сметка лондончани успяха да завършат с трофей, като победиха Арсенал на финала в Лига Европа. Предстоящия сезон също не се очертава особено лек.

И не заради раздялата с Маурицио Сари, която бе по-скоро очаквана, след като не се получи химията между него и играчите. По-голям проблем ще се окаже напускането на Еден Азар, както и забраната за трансфери на лондончани, която бе наложена от ФИФА. „Сините" бяха наказани заради нарушаване на правилата за привличане на играчи под 18 години и бяха глобени с 600 хил. швейцарски франка.

Това може да се окаже подходящото време младите надежди на лондончани, които да се наложат в отбора. Ето едни от най-обещаващите таланти:

Тами Ейбрахам

След напускането на Диего Коща Челси се мъчеше да се изкачи нагоре в класирането, опитвайки различни опции в атака. Тъй като формата на Гонсало Игуаин и Оливие Жиру е далеч от най-доброто, което те могат , всички погледи са насочени към младия Тами Ейбрахам.

21-годишният играч беше във великолепна форма, играейки под наем в Чемпиъншип за отбора на Астън Вила. Той изигра решаваща роля за успеха на клуба, като Вила си осигури промоция за Премиършип през новия сезон. Англичанинът е бърз, стабилен във въздуха, непоколебим пред противниковите врати и последователен през целия сезон, отбелязвайки голове на всеки 137 минути. Със своите 26 попадения, нападателят беше голмайстор на отбора от Бирмингам този сезон.

След като изкара последните няколко години в различни отбори под наем, Абахам е готов да разгърне пълния си потенциал за родния Челси.

Мейсън Маунт

Дарби Каунти не успя да спечели промоция за Висшата лига, губейки във финала на плейофите от отбора на Астън Вила. Въпреки това, под ръководството на Франк Лампард, много млади футболисти изгряха на футболната карта през този сезон. Един от тях е Мейсън Маунт, който беше сред най-добрите през сезона за „овните“.

20-годишният младеж израстна под ръководството на английския мениджър този сезон и впечатли всички с техническите си качества и решаващите отигравания в Чемпиъншип. Неговите пасове, невероятна визия и разпределянето на играта, бяха от решаващо значение за успеха на Дарби. Младокът притежава не само блестящи технически способности, а също така и умение да вкарва голове, като през сезона отбеляза 11 попадения и асистрира за 6.

С натрупания опит зад гърба си, полузащитникът ще стартира новия сезон с голяма увереност и като се има предвид неговия талант и възможности, той е готов за успехи в най-високото ниво на английският футбол.

Калъм Хъдсън-Одой

Хъдсън-Одой е играч, който е смятан за бъдещата голяма звезда не само на Челси, но и на световният футбол. Крилото вече събира достатъчно внимание, тъй като всеки чака да види какво може да предложи този вълнуващ млад футболист.

След напускането на Азар, Челси трябва да се увери, че ще задържи Хъдсън-Одой, особено след неефективността на Уилиан и Педро. Това е идеалният шанс за 18-годишното крило да се издигне и да направи име. Младежът притежава невероятна скорост, нюх и може лесно да преодолява съперниковите футболисти.

Той започна добре, като направи някои впечатляващи изяви в предсезонната подготовка на тима. Въпреки това, той не успя да се наложи в първия отбор, тъй като не получваше достатъчно време за изява от вече бившият мениджър Маурицио Сари. Въпреки контузиите и малко игрово време, Одой се представи изключително добре и успя да допринесе за 13 гола през този сезон – отбеляза 6 и асистира за 7.

Сега след като италианският специалист напусна Челси и пое Ювентус, юношата на Челси ще се надява на по-добър развой през новия сезон. Ще бъде вълнуващо, да видим как Хъдсън-Одой и новото попълнение на Челси Крисиан Пулишич, ще си партнират по двете крила в атаката на отбора през новия сезон.

А как Маурицио Сари отпразнува триумфа в Лига Европа - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички