Официално: Маурицио Сари се раздели с Челси, за да поеме Ювентус


Официално: Маурицио Сари се раздели с Челси, за да поеме Ювентус
Снимка: Getty Images/Gulliver

3051 0

Раздялата между Маурицио Сари и Челси е факт. "Сините" от Лондон обявиха, че италианецът вече няма да бъде мениджър на клуба и се завръща в Серия А, където ще ръководи шампиона Ювентус.

Сари се разделя с лондончани, въпреки че има още две години от договора си. "След финала в Лига Европа Сари обяви категоричната си позиция, че иска да напусне. А причината е да се завърне в своята родина. Вярва, че трябва да бъде по-близо до своето семейство, както и да живее близо до родителите си и да се грижи за тях", заяви изпълнителният директор Марина Грановская.

Ювентус също потвърди, че Сари ще е новият треньор на клуба. Договорът му с "бианконерите" е за три години до 2022 година. Не се споменава повече детайли, но по-рано в медиите се появи информация, че Юве ще плати 3,5 млн. евро компенсация на Челси.

Италианецът пристигна в Лондон миналото лято. Той започна отлично кампанията във Висшата лига, но постепенно беляза спад, а в крайна сметка тимът му остана далеч от борбата за титлата. Все пак "сините" завършиха сезона с трофей, като спечелиха Лига Европа през седмицата, надделявайки над Арсенал с 4:1 в Баку.

А как Маурицио Сари отпразнува триумфа в Лига Европа - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички