Героят на Нюкасъл срещу Ман Юнайтед: Предната нощ мечтаех да им вкарам


Героят на Нюкасъл срещу Ман Юнайтед: Предната нощ мечтаех да им вкарам
Снимка: Getty Images/Guliver

1676 0

Халфът на Нюкасъл Юнайтед Матю Лонгстаф призна, че си е мечтал за такъв дебют във Висшата лига, но не е вярвал, че наистина ще се случи. Той отбеляза победния гол срещу Манчестър Юнайтед във вчерашния мач между двата тима от първенството.

19-годишният Лонгстаф вкара единственият гол в двубоя с далечен изстрел по земя, който не остави шансове на вратаря на "червените дяволи" Давид Де Хеа, и така донесе едва втория успех на "свраките" от началото на сезона. "Миналата вечер си легнах и си мечтаех това да се случи, но не вярвах, че е възможно. На седмото небе съм, нямам думи. Разбрах, че съм титуляр след тренировката вчера и веднага усетих пеперуди в стомаха си", сподели след мача Лонгстаф.

"При гола просто ударих силно топката и се надявах да попадне във вратата, не съм се целил. За щастие, топката влезе и аз изтичах да празнувам с феновете", допълни 19-годишният полузащитник, за когото това бе втори мач в професионалния футбол.

Вечерта бе още по-специална за семейство Лонгстаф, тъй като по-големият брат на Мати - Шон, също изигра 90 минути и бе с ключова роля за успеха. "Той е много деен на терена и прави работата ми много по-лесна. Обикновено постоянно подскача и вика вкъщи, но вчера беше най-тихият, не можех да го позная. Справи се страхотно и заслужава всички похвали", коментира Шон, който лично награди брат си с приза на играч на мача.

"Трябва да призная, че според мен той беше най-добрият, но ще приема наградата", отвърна Мат, след като получи статуетката. А какви критики отправи към своя тим Де Хеа след фиаското вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички