Пропадането на Манчестър Юнайтед продължи с бясно темпо на "Сейнт Джеймсис Парк"


Пропадането на Манчестър Юнайтед продължи с бясно темпо на "Сейнт Джеймсис Парк"
Снимка: Guliver/GettyImages

2148 0

Едва ли е имало много феновете на Манчестър Юнайтед, които са вярвали че най-слабата гостуваща серия на тима в историята ще продължи и след неделния късен следобед. "Червените дяволи" бяха в серия от 10 поредни мача без победа далеч от "Олд Трафорд", но се изправиха срещу Нюкасъл с надеждата, че най-накрая ще бъдат взети 3 точки в гостуване. Никой обаче не беше казал на "свраките", които тотално обезличиха и без това слабия футбол на своя именит опонент и стигнаха до 1:0 на своя "Сейнт Джеймсис Парк". 

Единственото попадение в мача падна 18 минути преди края на срещата. Максимин направи страхотен пробив през центъра на терена и успя да комбинира с Джетро Вилемс. Крилото нахлу в наказателното поле, залъга трима футболисти на "червените дяволи" и след това успя да подаде на Матю Лонгстаф, който от границата на пеналтерията прати кълбото неспасяемо в долния десен ъгъл - 1:0 за "свраките". 

Показателен за отчайващото представяне на Манчестър Юнайтед е фактът, че отборът имаше едва 3 точни удара в мача и една единствена по-сериозна ситуация в наказателното поле на съперника, но Магуайър не успя да се разпише в края на първото полувреме. Така Солскяер продължава да "гради рекорда" за най-слабо представяне като гост в историята на клуба, като вече в 11 срещу "червените дяволи" не знаят що е победа. 

МЕждувременно норвежецът се превърна в първия наставник на Манчестър Юнайтед, който губи от Стив Брус във Висшата лига. До момента опитният специалист никога не бе печелил срещу английския гранд при 21 опита преди днес. 

Що се отнася до класирането 20-кратният шампион е на незавидното 12-о място с едва 9 точки от 8 кръга - на 2 от зоната на изпадащите и на цели 5 от топ 4. Нюкасъл пък записа едва втора победа в шампионата, но предишната беше срещу друг представител на топ 6 през миналия сезон - Тотнъм. "Свраките" са с 8 точки в английската Висша лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички