Гари Невил за расизма: Съдим българите, а имаме същия проблем в нашата страна

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Гари Невил отправи сериозни обвинения към премиера Борис Джонсън. Според Невил именно той е виновен за скандала с расизма из Великобритания. Бившият английски национал акцентира на факта, че на Острова обичат да критикуват другите държави за расизма, а в същото време не взимат мерки за справянето с проблеми в своята страна.

"Гледате дебат на премиера миналата вечер, в който той говори за миграцията в тази страна и как хората, идващи от други държави трябва да имат определени нива. Това разпалва расизма през цялото време. Като цяло е нещо, което става все по-зле в тази страна в последните три години, не само във футбола", каза Невил.

Рашфорд и Марсиал съвсем отдалечиха Сити от титлата, Юнайтед ликува в дербито на Манчестър

Манчестър Юнайтед усложни още повече задачата на градския си съперник Манчестър Сити за трета поредна титла във Висшата лига. "Червените дяволи" ...

"Разпространено е навсякъде в тази държава. Съдим българите, които влязоха на стадиона, отправяме зверски нападки срещу онези 30-40 фена от България, които дойдоха и проявиха расизъм срещу играчите на Англия. Това не се случва само в България, то се случва и в нашата страна, в нашата лига. Винаги съдим как другите държави се справят с расизма. Казвате, че инцидентът в Италия вчера беше абсурден и ужасяващ, но ние самите не се справяме добре с това", заяви още той, визирайки корицата на Corriere dello Sport. А повод за коментара му скандалът от дербито на Манчестър - ето повече подробности.

Още по темата

Please select answer!