Расистки скандал беляза и дербито на Манчестър (СНИМКА)


Расистки скандал беляза и дербито на Манчестър (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

2305 0

Расистки скандал е белязал дербито на Манчестър между Юнайтед и Сити. От Футболна асоциация на Англия разследват случай с расистки подвиквания към играч на "червените дяволи".

Това се случва, след като в социалните медии се разпространи видео, на което се вижда как има обиди на расова основа към Фред. От тМанчестър Сити са заявили, че "всеки, който е обявен за виновен за расистки обиди", ще бъде наказан с доживотна забрана да посещава мачове. От клуба допълниха, че са информирани за видео в социалните мрежи, което показва как техен фен прави жестове на маймуна към играчи на Юнайтед.

Инцидентът с Фред се случи по време на втората част, като той бе много възмутен от случилото се. "Все още сме изостанало общество. За съжаление, това се случва на някои стадиони. Случи се тук, случи се в Украйна с мои приятели. Тъжно е, но трябва да сме с високо вдигнати глави и да забравим за това", сподели Фред.

А ето какво каза един от играчите на Манчестър Юнайтед за Солскяер.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички