Гарет Саутгейт: Това беше един луд мач


Гарет Саутгейт: Това беше един луд мач
Снимка: Getty Images/Gulliver

852 0

"Трябва да намалим грешките и да се поучим от тях, заяви селекционерът на "трите лъва" Гарет Саутгейт след успеха на Англия над Косово с 5:3 в евроквалификационната среща, играна на "Сейнт Мерис". Косово поведе след едва 34 секунди след грешка на защитника Майкъл Кийн и въпреки че англичаните вкараха цели пет гола до почивката, трябваше да довършат нервно срещата, допускайки нови две попадения от смелите гости. Голове на Рахийм Стърлинг, Хари Кейн и Джейдън Санчо, който се разписа на два пъти, показаха мощта на тима в атака, но Саутгейт далеч не бе доволен от продукцията в защита.

Той коментира представянето на отбора си: "Това беше един луд мач. Невероятните неща, които показахме, и разочароващите, са видни за всички", започна той. "Слаби индивидуални грешки. Посредствено начало. Хареса ми как се успокоихме въпреки ранно допуснатия гол, а използването на свободни пространства беше от ключово значение. Началните минути след почивката – абсурдни грешки, лоши решения, липса на покритие отзаад. Сами си направихме мача труден. Имаше грешки, които са притеснителни – основни грешки, от които трябва да се поучим", завърши наставникът.

Отборът на Англия води в група А с 12 точки от 4 двубоя и може да се класира за Евро 2020, ако победи при гостуването си на Чехия в следващия си двубой на 11 октомври. А как се развиха срещите от последния кръг на европейските квалификации можете да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички