Фъргюсън с категоричен отговор кой е по-добър измежду Меси и Марадона


Фъргюсън с категоричен отговор кой е по-добър измежду Меси и Марадона
Снимка: Getty Images/Guliver

6064 0

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън направи любопитно изказване за Лионел Меси и Диего Марадона, което е изненадало мнозина. Според него Меси е по-велик играч от Марадона и открои причината.

Фъргюсън взе участие дискусия по темата на вестник Sundy Times, където  спореха Греъм Сунес и спортният журналист Хю МакИлвъни. Сунес обяви, че пет пъти е играл срещу Дон Диего, но той дори не може да се доближи до гениалността на Меси. А журналистът му опонира и не прие аргументите му. "В този спор твърдо заставам на страната на Греъм. Най-малкото, защото когато Марадона беше в пика на кариерата си, това беше само няколко години, докато Меси още дори не е тръгнал надолу във формата си", заяви Сър Алекс.

Статистиката между двамата легенди във футбола до известна степен също е на страната на звездата на Барселона. Меси има 24 трофея на сметката си, докато Дон Диего е с едва 8. На ниво първенства Марадона е само със 161 попадения, докато Меси вече прескочи кота 400. Има едно голямо липсващо обаче в колекцията на Меси и това е световната купа, докато Марадона има голяма заслуга в това Аржентина да стане световен шампион през 1986 година.

А как сър Алекс помага на настоящия мениджър на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички