Футболист на Норич е избран за играч на месец август в Англия


Футболист на Норич е избран за играч на месец август в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

2350 0

Нападателят на Норич - Теему Пуки, е обявен за играч на месец август във Висшата лига на Англия. За да спечели приза, 29-годишният футболист се пребори с конкуренцията на Ашли Барнс (Бърнли), Роберто Фирмино (Ливърпул), Серхио Агуеро, Рахим Стърлинг и Кевин де Бройне (Манчестър Сити).

Пуки съумя да се разпише 5 пъти в 4 срещи за осмия месец от годината, като реализира хеттрик във вратата на Нюкасъл за победата с 3:1. Финландецът пристигна със свободен трансфер в Норич през 2018 г., когато дойде от отбора на Брьондби. Неговите впечатляващи 29 гола помогнаха на "канарчетата" да спечелят промоция за Висшата лига.

За мениджър на месеца, пък, бе избран наставникът на Ливърпул - Юрген Клоп, след като неговият отбор спечели всеки един от мачовете си до този момент. Рой Ходжсън, Брендан Роджърс и Пеп Гуардиола бяха другите номинирани за приза.

В голмайсторската листа до този момент Пуки дели второто място с Рахим Стърлинг, като двамата изостават от Серхио Агуеро, който е с 6 гола. Междувременно, шефът на съдийте в Англия посочи колко и кои са грешките на ВАР до този момент - вижте повече в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички