"Football Leaks" разкри за още един скандал, главните герои са Манчестър Юнайтед и Фалкао


"Football Leaks" разкри за още един скандал, главните герои са Манчестър Юнайтед и Фалкао
Снимка: Getty Images/Guliver

1897 0

Разкритията на "Football Leaks" относно световния футбол продължават. "Mediapart" разкри поредна тайна от зад кулисите на най-комерсиалната игра, а този път замесен е английският гранд Манчестър Юнайтед.

През сезон 2014/2015 Радамел Фалкао преминава под наем на "Олд Трафорд". "Червените дяволи" плащат 6 милиона евро за наема на играча на тима му - Монако. Освен това двата тима са се споразумяли за допълнителни 4 милиона, ако тимът завърши в Топ 4 на английската Висша лига.

Тогава обаче има проблем с въпросния бонус, като по това време не е законно да се плащат бонуси за играч, който играе под наем в даден клуб. За това от Юнайтед и Монако се разбират, ако тимът от Манчестър завърши в Топ 4, двата тима да изиграят контрола, за която 20-кратните шампиони да платят въпросната сума. В крайна сметка парите "влизат" в касата на тима от княжеството, а среща така и не се провежда, след като двата тима се отакзват от нея.

ЗВЕЗДАТА НА МОНАКО СЕ САМОПРЕДЛАГА НА РЕАЛ МАДРИД

Разкритието подробно описва тайните контракти, които Монако са имали с някои от бившите си играчи. Такива са били подписани от Ерик Абидал, Рикардо Карвальо и Жереми Тулалан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички