Ето това е шампионски обрат! Ливърпул възкръсна в 94' за триумф срещу Вила


Ето това е шампионски обрат! Ливърпул възкръсна в 94' за триумф срещу Вила
Снимка: Getty Images/Guliver

3444 0

Европейският шампион Ливърпул постигна една от най-трудните си победи през новия сезон. Мърсисайдци сътвориха същински обрат като гост на Астън Вила, побеждавайки с 1:2 в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. "Червените" изоставаха в резултата до 87-ата минута, но в заключителните осем минути от мача измъкнаха трите точки, за да запазят преднината си пред основния им преследвач Манчестър Сити.

В средата на първата част Махмуд Хасан успя да изведе Вила напред в резултата, пращайки в екстаз привържениците по трибуните. Малко по-късно Роберто Фирмино прати топката в мрежата, но след намесата на ВАР се оказа, че има много тънка засада, която породи сериозни дискусии след мача.

Ливърпул определено не показа най-добрия си футбол, но въпреки това не спираше да атакува през второто полувреме. "Червените" отбелязаха изравнителен гол в 87-ата минута, когато крайният защитник Анди Робъртсън успя да забие топката с глава в мрежата на домакините. Късно в добавеното продължение на мача Садио Мане се превърна в герой за гостите, отбелязвайки втори гол.

Ливърпул записа 28-ми мач без загуба във Висшата лига и остава на върха в класирането с преднина от шест точки пред втория Манчестър Сити. В следващия кръг мърсисайдци приемат у дома "небесносините". Що се отнася до бирмингамци, отборът остава във втората половина на таблицата с актив от 11 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички