Клоп даде пример как може да се реши проблемът с натоварения график в Англия


Клоп даде пример как може да се реши проблемът с натоварения график в Англия
Снимка: Getty Images/Gulliver

5317 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отново изрази недоволство от графика, който очаква мърсисайдци и все още неясната ситуация с мача от четвъртфиналите на Карабао Къп срещу Вила. Срещите от тази фаза трябва да се изиграят по програма в седмицата между 16-22 декември, а Ливърпул има ангажименти в Световното клубно първенство в Катар.

"Все още не сме стигнали до решение. При положение, че имаме играчи в Катар, не може да оставим такива в Англия за Карабао Къп. Ако погледнем към графика, всичко е окей – Висшата лига, какво първенство, сензационно, наистина. След това Карабао Къп: страхотен турнир, какъв прекрасен мач имаше в сряда вечер. Но все още има доста мачове през януари, след натоварен график през декември, следват полуфинали в две срещи. За мен решението е лесно – ако искате турнирът да продължи, защо полуфиналите трябва да са в две срещи? Това е разликата с останалите страни. Ние сме единствената, която не иска да обърне внимание на проблема“, сподели Клоп относно натоварения график и ситуацията в Карабао Къп.

Специалистът похвали Трент Александър-Арнолд преди утрешния сблъсък с новака Астън Вила в 11-ия кръг на английската Висша лига. 21-годишният десен бек е на път да изиграе своя мач номер 100 за мърсисайдци в събота следобед. „Той е толкова млад и същевременно толкова опитен. Това е страхотна история по различни причини. Знам, че в Ливърпул всички отчаяно искаха „скаузър“, който да пробие в първия тим. Когато той дебютира, каза следното: „Страхотно, но не става въпрос за един мач, а за 100“. Сега може да говорим за това и нямаше толкова много лоши мачове в тези 100 зад гърба му“, изказа суперлативи по адрес на защитника германецът.

А каква е пълната програма на Ливърпул до началото на 2020 година - вижте в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички