Джейми Варди подгони рекорд от 2015-та година


Джейми Варди подгони рекорд от 2015-та година
Снимка: Getty Images/Gulliver

2180 0

Отборът на Лестър прави чудесен сезон под ръководството на Брендън Роджърс. „Лисиците“ заемат 2-рото място в подреждането в Премиър лийг и са в серия от 7 поредни успеха в шампионата. Разбира се, веднага започнаха сравненията между настоящия тим на Лестър и онзи от шампионския сезон на тима отпреди 4 години, когато „лисиците“ шокираха всички и спечелиха титлата в Англия.

Интересното е, че може да се направи паралел между представянето на голмайстора на тима Джейми Варди през сезон 2015/16 и сега. И тогава, и през настоящата кампания Варди бе в топ форма през цялата година. Преди 4 години обаче английският нападател не само, че завърши като голмайстор на Лестър през кампанията, ами постигна рекорд, който никой след това не е успявал да подобри. Джейми Варди отбеляза попадения в 11 поредни срещи във Висшата лига. През есента на 2015-та година голаджията вкара последователно на Борнемут, Астън Вила, Стоук, Арсенал (2 гола), Норич, Саутхемптън (2 гола), Кристъл Палас, Уест Бромич, Уотфорд, Нюкасъл и Манчестър Юнайтед. Интересното е, че в момента 32-годишният нападател е в серия от голове в 7 поредни срещи. През последните 2 месеца Варди вкара на Бърнли, Саутхемптън (3 гола), Кристъл Палас, Арсенал, Брайтън, Евертън и Уотфорд.

Ако Варди успее да вкара поне по един гол в следващите 5 срещи, той ще успее да подобри този невероятен рекорд отпреди 4 години. Утре „лисиците“ гостуват на Астън Вила, а след това са последователно домакини на Норич, гости на Манчестър Сити, домакини на Ливърпул и гости на Уест Хям. А ето къде смята да продължи треньорската си кариера наставникът на Варди в Лестър Брендън Роджърс.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички