Варди вече има повече голове от някои от големите голмайстори в Премиър лийг


Варди вече има повече голове от някои от големите голмайстори в Премиър лийг
Снимка: Getty Images/Gulliver

2748 0

Отборът на Лестър започна изключително силно настоящата кампания в Премиър лийг. Под ръководството на Брендън Роджърс „лисиците“ са на второ място в класирането, като са допуснали едва две поражения и то при гостуванията на Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Един от главните виновници за силното представяне безспорно е нападателят на тима Джейми Варди. Английският реализатор води при голмайсторите в лигата, като има 11 гола в 12 мача до момента в шампионата.

С попаденията си от началото на първенството Варди покачи сметката си във Висшата лига на 91 гола. Той наближава елитния списък на играчи с над 100 попадения в Премиър лийг, като едва 28 души могат да се похвалят, че са част от този списък. Интересното е, че зад себе си Варди вече остави някои от най-големите имена, играли в английския елит. Зад нападателя на Лестър в подреждането са Денис Бергкамп (с 87 гола) Фернандо Торес (85), Кристиано Роналдо (84), Ерик Кантона (72) и Луис Суарес (69). Никак нелошо постижение, при положение, че само преди 7 години Варди играеше за аматьорския Флийтууд Таун.

Голмайсторът на Лестър има 7 гола за националния отбор на Англия, но заяви, че се отказва от тима, за да даде шанс на по-млади играчи след светоното първенство в Русия миналата година. Ако Варди обаче продължи с тази си форма, има голяма вероятност Гарет Саутгейт да го върне в състава за Евро 2020. А ето какво се случва с един от другите големи голмайстори в Премиър лийг. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички