Челси започна да навлиза в криза, след като падна и от Борнемут


Челси започна да навлиза в криза, след като падна и от Борнемут
Снимка: Gulliver/GettyImages

1488 0

Отборът на Челси записа пореден негативен резултат в последните седмици. Тимът на Франк Лампард загуби домакинството си на Борнемут в мач от 17-тия кръг то сезона във Висшата лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Дан Гослинг в 84-тата минута на срещата.

Домакините започнаха по-активно срещата и можеха да открият резултата чрез Мейсън Маунт, но Аарън Рамсдейл спаси. Като цяло лоноднчани имаха повечето положения през първото полувреме, но така и не успяха да стигнат до гол. „Черешките“ на няколко пъти погледнаха към вратата на Кепа Арисабалага, но по никакъв начин не успяха да затруднят стража на Челси.

След нулева първа част Челси се втурнаха в отбелязване на гол от началото на второто полувреме. Вместо това Борнемут бе отбора с по-чистите ситуации, като на два пъти гостите можеха да стигнат до гол чрез Джошуа Кинг. В средата на второто полувреме Челси стигна до най-чистото си положение в срещата, след като Аспиликуета подаде на Емерсон, но удара на левия бек с глава бе отразен от Аарън Рамсдейл. В крайна сметка изненадата бе факт в 84-тата минута. След едно разбъркване в наказателното поле Билинг намери Дан Гослинг, който прехвърли Кепа и вкара топката в мрежата, но съдията отсъди засада. След преглеждане с ВАР обаче попадението бе признато и Борнемут поведе с 0:1. До края Челси натисна, но така и не стигна до нов гол.

Това бе трети успех на Борнемут на „Стамфорд бридж“ в последните 5 години. Поражението пък бе четвърто за Челси в последните 5 срещи, като по този начин лондончани остават с 29 точки в актива си, но четвъртата им позиция е под сериозна заплаха. Успехът за „черешките“ бе първи в последните им 6 срещи, като по този начин те се изкачиха на 14-тото място с 19 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички