Челси влиза в битката за английски защитник


Челси влиза в битката за английски защитник
Снимка: Gulliver/GettyImages

3399 0

Отборът на Челси влиза в борбата за подписа на левия бек на Лестър и английския национален отбор по футбол Бен Чилуел. Лондончани се надяват, че забраната им за трансфери ще бъде отменена в най-скоро време и те ще могат да привличат играчи по време на зимния трансферен прозорец. Чилуел е силно желан от Франк Лампард, който счита младия английски бек за отличен заместник на Маркос Алонсо отляво на отбраната на Челси

От Лестър обаче нямат никакво намерение да се разделят със защитника. „Лисиците“ се намират на второто място в Премиър лийг, като 22-годишният бранител е един от силно представящите се играчи в тима на Брендън Роджърс и е несменяем титуляр на левия бек. Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити също следят ситуацията с английския национал, който се установи и като първи избор и в английския национален отбор и ще бъде част от състава на Гарет Саутгейт на Евро 2020. От огромно значение за бъдещето на Бен Чилуел ще бъде и крайното класиране на „лисиците“ в шампионата, тъй като ако те се класират за Шампионската лига, това би склонило англичанинът да остане в тима.

Бен Чилуел вече има 3 асистенции от позицията на ляв бек през този сезон, като отбеляза и един гол във Висшата лига. А ето кои играчи на Лестър пък са желани от шампиона Манчестър Сити.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички