Челси имаше проблеми, но надви Хъл Сити и продължава напред за ФА Къп


Челси имаше проблеми, но надви Хъл Сити и продължава напред за ФА Къп
Снимка: Gulliver/GettyImages

1682 0

Тимът на Челси записа успех при гостуването си на Хъл Сити в двубой от 4-тия кръг на ФА Къп. Двубоят на „Кей Си Стейдиъм“ за върши при резултат 2:1 в полза на гостите от Лондон. Миши Батшуай отбеляза първото попадение за Челси още в самото начало на срещата. Фикайо Томори пък бе точен през втората част след удар с глава. Камил Грошицки върна един гол за Хъл Сити в средата на второто полувреме.

Отборът на Челси започна впечатляващо срещата и стигна до попадение още в откриващите минути на двубоя. В 6-тата минута Матео Ковачич намери по чудесен начин Сезар Аспиликуета, който нахлу в половината на домакините и центрира. Първоначалният удар на Мейсън Маунт бе блокиран, но при добавката Миши Батшуай даде аванс на Челси – 0:1! Домакините от Хъл опитаха да създадат опасности пред вратата на Вили Кабайеро, но не успя да затрудни аржентинския страж на лондончани. Вместо това Челси бе близо до второ попадение в срещата. Миши Батшуай бе изведен срещу вратаря на Хъл Джордж Лонг, но стражът спаси. Малко след това Мейсън Маунт навлезе опасно в наказателното поле на домакините, но пасът му към Батшуай бе пресечен. В самия край на първата част Сезар Аспиликуета също бе близо до гол, но ударът му от движение бе спасен от Лонг.

В първоначалните минути на второто полувреме Хъл Сити бе по-активният отбор в срещата. В 59-тата минута Джаред Боуен имаше добър шанс да вкара, но стреля над вратата на Кабайеро. И точно, когато изглеждаше, че домакините ще изравнят резултата, Челси нанесе втори удар по своя съперник. Мейсън Маунт центрира от свободен удар в наказателното поле на „тигрите“, където бе непокритият Фикайо Томори, който с глава направи резултата 0:2! След попадението се игра предимно пред вратата на Джордж Лонг. Влезлият като смяна Уилиян, Фикайо Томори и Педро имаха шансове да вкарат за трети път топката в мрежата на Хъл Сити. Интригата в двубоя обаче се върна в 78-мата минута. Камил Грошицки изпълни пряк свободен удар, при което топката рикошира в крака на Матео Ковачич и се озова в мрежата на Кабайеро – 1:2!

Така Челси продължава напред към 5-тия кръг на ФА Къп. Франк Лампард и компания ще научат името на следващия си съперник в понеделник, когато е жребият за следващия кръг в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички