Чарли Адам: На мястото на Марез ще напусна Лестър


Чарли Адам: На мястото на Марез ще напусна Лестър

3364 0

Полузащитникът на Стоук Сити Чарли Адам коментира ситуацията в Лестър пред "BBС". ой каза неща, които разгневиха феновете на английския шампион.

От Рияд Марез се интересуват Арсенал и Челси. Вие вече казахте, че ако сте на мястото на Варди, ще си тръгнете. Какво бихте направили на мястото на Марез?

- Същото нещо. Бих си тръгнал. Нека не се откъсваме от реалността. Миналият сезон бе изключение от правилото.

И няма да се случи отново?

- Няма да се случи. Страхотно е, че Лестър ще играе в Шампионска лига, с интерес чакам тези мачове, но... Както каза Раниери, попадане в топ 10 ще бъде огромно постижение за Лестър.

Челси няма да е толкова лош, Манчестър Юнайтед - също. Евертън няма да е толкова зле. Много клубове играха далеч от нивото си през миналия сезон. Топ клубовете сега харчат много пари - Юнайтед, Челси, Арсенал, Сити, Тотнъм.

За мен - да, станал си шампион, това е страхотно. Но възможността да играеш в Арсенал или Челси... Трудно е да се откажеш от това.

Интересно какво мисли Марез сега, когато Канте напусна.

- А какво мисли Варди? Вероятно той е имал някакви гаранции от ръководството, че няма да продадат играчите си. Но парите решават.

Разговарят ли за това футболистите в отбора? Примерно: "Ако ти си тръгнеш, и аз ще напусна"?

- Разбира се. Не е задължително да е "Ако ти напуснеш, тръгвам си и аз", но се питаме един друг какви планове имаме за бъдещето. Същата е ситуацията при нас в Стоук: можем да загубим един от най-добрите си играчи за миналия сезон Арнаутович. За нас е важно да знаем ще остане ли той в отбора или не. Той има още година от контракта си, ще видим какво ще реши клубът.

Феновете пишат, че Канте е можел да почка една година, преди да напусне Лестър. Можеше да играе в Шампионска лига, а той не показа лоялност към клуба. Значи ли това понятие нещо за играчите сега?

- Разбира се, че означава нещо. Но Канте гледа към бъдещето: той е на 25 г., подписал е 5-годишен контракт, надява се отново да стане шампион.

Но и клубовете не показват лоялност към играчите.

- Вярно е. Когато са готови за това, клубовете се отървават от играчите. Днес във футбола няма такова понятия като "вярност".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички