Раниери разкри кой може да бъде "италианският Лестър"


Раниери разкри кой може да бъде "италианският Лестър"

1886 0

Италианският мениджър Клаудио Раниери смята, че в родината му може да има еквивалент на Лестър и това е тимът на Сасуоло. Специалистът постигна „невъзможното“ и грабна историческа титла на Англия, поднасяйки може би най-голямата изненада в съвременния футбол.

Сасуоло спечели промоция за Серия А за първи път в историята си през 2013 година, а вече се подготвя за четвъртата си кампания в италианския елит. Клубът се справи изключително впечатляващо през миналия сезон и завърши на 6-то място, оставяйки зад гърба си грандовете Милан и Лацио. Раниери вярва, че Сасуоло може да постигне дори повече през следващия сезон.

Сасуоло и Берарди пак се присмяха на Милан

„Тимът, който ме очарова най-много, е Сасуоло. Надявам се, че те могат да направят нещо впечатляващо с оглед класирането си за Лига Европа. Сасуоло може да се превърне в италианския Лестър“, коментира Раниери през „Гадзета дело Спорт“.

Раниери: Увеличението на отборите на Евро 2016 бе добра идея

„Те ми напомнят на Удинезе отпреди няколко години, но с една фундаментална разлика в подхода си. Докато „зебрите“ развиваха чуждестранни младежи, „неровердите “залагат на италиански кадри и това би могло да повлияе и на националния отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички