Бивш английски национал предрече дългогодишна доминация на Сити и Ливърпул


Бивш английски национал предрече дългогодишна доминация на Сити и Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

2352 0

Бившият английски национал Стюарт Пиърс изрази мнение, че Манчестър Сити и Ливърпул ще наложат доминацията си във Висшата лига и през следващите години. Двата тима имат общо едва пет поражения във Висшата лига и са начело в таблицата със съответно 89 и 88 точки, като тимът от Манчестър заема първата позиция.

"Манчестър Сити и Ливърпул са далеч пред останалите отбори. Тотнъм са трети на цели 18 точки. Те загубиха 11 срещи, а това е доста в сравнение с Ливърпул, които паднаха само веднъж. Не виждам много тимове, които могат да настигнат тези два отбора през следващите няколко години. Не мисля, че имат финансовата възможност за това", каза Пиърс пред Sky Sports.

"За отбор, който играе толкова добре, те не са печелили трофей вече три години, а ще се превърнат и в четири, ако не вземат титлата. Това е много. Те не успяват да спечелят трофей до този момент, само защото Манчестър Сити са твърде добри. Ако се върнем назад с 15 години, Ливърпул щеше да е спечелил титлата още през февруари", допълни 57-годишния Пиърс.

А какво историческо постижение записа Хосеп Гуардиола на "Олд Трафорд" - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички