Алисон е допуснал по-малко попадения, отколкото... са му вкарали играчите на Ливърпул!


Алисон е допуснал по-малко попадения, отколкото... са му вкарали играчите на Ливърпул!
Снимка: Getty Images/Guliver

2957 0

Вратарят на Ливърпул Алисон Бекер се намира в невероятна форма от началото на сезона, а това се вижда ясно и от резултатите. Мърсисайдци са допуснали едва шест попадения във Висшата лига, а добрата игра в отбрана е причината тимът да заема понастоящем първото място в първенството.

Бразилският страж изумява с важните си намеси на вратата на "червените", а в последния мач срещу Наполи буквално изведе отбора си до осминафиналите в Шампионска лига, след като спаси много опасно положение пред своята врата в края на мача.

Алисон вече има зад гърба си цели десет сухи мрежи, като не е допускал повече от едно попадение в рамките на един мач в шампионата на Острова. Представянето на Алисон обаче се затвърждава и от друга, много любопитна статистика.

През 2018-а година бразилецът е допуснал повече попадения в своята врата от страна на играчи на Ливърпул, отколкото са му вкарали отборите от Висшата лига за цялата кампания до момента. По-рано през годината мърсисайдци се изправиха срещу Рома в турнира Шампионска лига, а по онова време Алисон все още беше в редиците на "вълците".

Двата отбора изиграха два много резултатни полуфинални сблъсъка, но в крайна смета "червените" излязоха печеливши. В рамките на тези два мача играчите на Юрген Клоп реализираха общо седем попадения след победа с 5:2 у дома и загуба с 2:4 в Италия.

Това на практика означава, че играчите на Ливърпул са вкарали повече попадения (7) на своя вратар през календарната година, отколкото отборите от Висшата лига (6). "Червените" постигнаха това в рамките на два мача, докато шестте гола във вратата на Алисон в първенството са за далеч по-голям брой мачове - 16.

Междувременно сляп привърженик на Ливърпул трогна всички в социалните мрежи с празненствата си при гола на Мохамед Салах срещу Наполи, който изпрати "червените" сред 16-те финалисти. Видео и повече подробности може да откриете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички