6 гола и обрат не бяха достатъчни за успех в зрелището между Нюкасъл и Манчестър Сити


6 гола и обрат не бяха достатъчни за успех в зрелището между Нюкасъл и Манчестър Сити
Снимка: GettyImages

2378 0

Нюкасъл и Манчестър Сити не успяха да се победят в мач с 6 гола (3:3) и домакински обрат от третия кръг на Висшата лига. "Гражданите" започнаха срещата, както сезона – по чудесен начин, но те не успяха да запазят ранния си аванс, осигурен от Илкай Гюдноган в петата минута. Германският национал успя да изведе съотборниците си рано-рано в срещата, след като комбинира с Кевин де Бройне.

В следващите минути двата тима си размениха по едно опасно положение, но усилията на домакините бяха възнаградени в 28-ата минута, когато Алмирон възстанови равенството след асистенция на Максимен.

Само след десетина минути дойде и пълният обрат на "свраките", който се осъществи след неспасяем удар на Уилсън. Тогава голмайсторът бе изведен от Сен-Максимен, а преди това Алмирон също можеше да вкара за домакините.

Шампионите опитаха да изравнят чрез Родри до края на първата част, но Поуп спаси опитите.

В началото на втората част двата тима доказаха амбициите си за успех в срещата, като набързо си размениха по едно попадение. Първо след 9 минути игра Кийрън Трипиър разстреля противниковия страж и удвои разликата между двата тима, но в 60-ата минута Ерлинг Холанд избухна с ново попадение за да намали разликата. Той засече центриране от корнер за 3:2.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола продължиха да натискат и след около три минути чудесно хрумване от страна на вездесъщия Кевин де Бройне доведе до така очакваното изравняващо попадение. Белгиецът изведе чудесно Бернардо Силна и той не сгреши за 3:3.

В 73-ата минута "свраките" можеше да се сгромолясат заради червен директен червен картон на сметката на Трипиър. Той извърши нарушение срещу Де Бройне, но главният съдия провери положението с ВАР и решението му бе отменено.

Двата тима продължиха да търсят крайния успех до последния възможен момент, но до ново попадение така и не се стигна. По-чистите положения бяха на сметката на шампионите, които получиха "златен" шанс чрез Холанд, но норвежецът пропусна. 

Вижте каква трасферна сума бе поставена на Бернардо Силва!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички