Ерлинг Холанд се оказа в центъра на тристранна битка за спонсорство


Ерлинг Холанд се оказа в центъра на тристранна битка за спонсорство
Снимка: GettyImages

5969 0

Трима от най-големите производители на футболни обувки се борят Ерлинг Холанд да носи марката им, когато стъпва на футболния терен. 21-годишния голмайстор носи чифтове, произведени от Nike , Adidas и Puma, откакто подписа с Манчестър Сити това лято.

Холанд е с Nike от тийнейджър, след като гигантите в спортното облекло го грабнаха, когато беше само на 14 години, докато играеше в родната си Норвегия. Договорът му с тях изтече по-рано тази година и той все още не е подписал нов.

Докато Nike се стремят да го привържат към нови условия, други марки за спортно облекло Puma и Adidas също натискат за неговия подпис, според The ​​Athletic.

Пристигащият за 51,4 милиона паунда футболист облече лъскав чифт изцяло черни ботуши Puma с клубна марка за официалното си представяне при "гражданите" през юни.

След това Холанд премина към чифт Adidas за предсезонната победа на Сити над Байерн Мюнхен в Грийн Бей и загубата на Къмюнити Шийлд от Ливърпул . Междувременно и за двата мача от Висшата лига досега тази кампания Холанд се върна към спортните ботуши Nike.

Фактът, че сделката му с Nike изтече по-рано тази година означава, че в момента той е свободен да носи каквото иска.

Вижте още: Топ 10 на спортистите, които изкарват най-много от социалните мрежи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички