5:0 след 21': Само един колос бие фурията на Нюкасъл в историята на Висшата лига


5:0 след 21': Само един колос бие фурията на Нюкасъл в историята на Висшата лига
Снимка: Getty Images

10705 0

Безспорно един от очакваните с огромен интерес двубои от 32-рия кръг на английската Висша лига противопостави Нюкасъл и Тотнъм. "Свраките" за първи път от 20 години са толкова близо до това да си осигурят участие в Шампионска лига.

Преди двубоя "шпорите" изоставаха с три точки от съперника си, който бе с мач по-малко. Успех за тях би бил безценен, но стартът на сблъсъка бе наистина шокиращ. Домакините бързо-бързо си подсигуриха срещата, след като до 21-вата минута вече имаха преднина от... пет попадения.

Джейкъб Мърфи стартира всичко (2') след добър пробив на Жоелингтон, като именно той добави втория гол (6'). Далечен изстрел на Мърфи преобрази резултата в класически (9'), а след това и Александър Исак се присъедини към шоуто с два бързи гола (19' и 21').

С първите си три попадения Нюкасъл се превърна в шестия отбор в историята на Висшата лига, който вкарва 3 гола в първите 9 минути на двубой. Последен това стори Манчестър Сити срещу Бърнли през април 2010 година.

По-впечатляващото постижение за домакините обаче дойде малко след това. "Свраките" се превърнаха в едва втория отбор в историята на Висшата лига, който има преднина от 5:0 в първите 21 минути. Това прави и Манчестър Сити през септември 2019 година срещу Уотфорд (до 18-ата минута).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички