5-те неща, които научихме от Голямото дерби между Ливърпул и Манчестър Юнайтед


5-те неща, които научихме от Голямото дерби между Ливърпул и Манчестър Юнайтед
Снимка: Gulliver/GettyImages

2813 0

Очакванията към днешния мач между Ливърпул и Манчестър Юнайтед бяха огромни. Голямото дерби на ангийския футбол се гледа от близко 200 милиона души по целия свят, но яловото реми на "Анфийлд" разочарова всички тях.

По този начин "червените дяволи" продължават да бъдат единственият тим в Англия, над който Юрген Клоп все още няма победа. 

От тази среща обаче спокойно може да отличим пет факта, които направиха голямо впечатление:

1. Къде си, Ромелу? 

Най-добрият играч на Манчестър Юнайтед от началото на сезона бе напълно невидим днес. Причина за това обаче не е слабата игра на 20-кратните английски шампиони в атака в днешната среща, а по-скоро тактиката на мениджъра Жозе Моуриньо, който в подобни срещи предпочита тимът му да създаде малко положения и ако може да се възползва от някое от тях.

2. Помните ли кога за последно Клоп реши мач от пейката?

За пореден път мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп прави едни и същи смени в една и съща част от мача. Промените в тима на мърсисайдци идват прекалено късно, обикновено след 75', а обликът на отбора е все така непроменен.

3. Жозе Моуриньо мисли за титлата, а не за победи в дербитата.

Специалния за пореден път доказа, че тактиката му се оказва печеливша. Още в Челси той показа, че неговият начин за печелене на титлата в Англия е с победи над по-малките отбори и тактически правилно изигран мач срещу големите.

4. Ливърпул крещи: Трябва ни нападател!!!

С привличането на Мохамед Салах феновете на Ливърпул си милеха, че проблемите в атака са решени. Да, ама не! Египтянинът, както и колегите му в атака за пореден път създадоха не малък брой положения, но до гол така и не се стигна. Ако Ливърпул разполагаше с качествен чист нападател, то срещата можеше да бъде решена още през първото полувреме.

5. Феновете са единствените губещи.

Феновете, които са си купили билети, за да присъстват на "Анфийлд", са сред най-разочарованите от Голямото дерби. Разбира се и привържениците пред малкия екран не са в еуфория от случилото се с любимите им отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички