За малко да спукат топката, но Клоп и Моуриньо не загубиха


За малко да спукат топката, но Клоп и Моуриньо не загубиха
Снимка: Getty Images/Gulliver

2901 0

Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед изиграха едно от най-скучните дербита по между си. Срещата им от 8-я кръг на Висшата лига завърши без победител, като на "Анфийлд" двата тима не си вкараха голове.

Мърсисайдци бяха по-добрият тим в срещата, като и през двете полувремена можеха да отбележат гол, но в крайна сметка така и не се разписаха. "Червените дяволи" пък отправиха едва един точен удар, но пък серията им без загуби от началото на сезона продължава.

В първите 10' от срещата двата тима показаха отворена игра и търсеха ранния гол, но без реална опасност пред двете врати. Първият точен изстрел в срещата бе в 14', когато Джорджино Вайналдум опита да застраши Давид де Хеа с далечен шут, но кълбото попадна спокойно в обятията на стража.

Най-доброто положение бе в 34' и бе за тима на домакините. След центриране на Роберто Фирмино от ляво, Жоел Матип стреля, Де Хеа изби, а след това Мохамед Салах изпрати топката в аут.

Първото чисто положение за гостите дойде 3' преди почивката, когато шут на Лукаку бе париран от Миньоле, като това запази равенството в срещата.

Второто полувреме започна с натиск на "червените дяволи" в първите минути, но след 50' отново играчите на Юрген Клоп поеха инициативата. В 57' Джо Гомес центрира в наказателното поле, където Емре Джан не успя да отправи точен удар от въздуха.

Преди мача

"Червените дяволи" са един от двата най-постоянни отбора от началото на сезона и са на върха на таблицата след шест победи и едно равенство, като единствено отстъпват по голова разлика на градския съперник - Манчестър Сити. Ливърпул от своя страна имат доста проблеми, най-вече в защита, и се намират на 7 точки зад Юнайтед на седмо място в класирането.

Двамата мениджъри обаче имат проблеми за решаване. Моуриньо няма да може да разчита на най-скъпия си играч - Пол Погба, който се контузи в мача с Базел от Шампионска лига. Освен него и Маруан Фелайни е с травма, като това ще остави голяма дупка в средата на терена, тъй като от началото на сезона двамата се представяха отлично в мачовете на тима.

Клоп също ще трябва да бори контузиите в тима си. След мачовете на Сенегал, звездата на тима Садио Мане се завърна с контузия, като ще е далеч от терените за повече от месец. Освен него с дълготрайна контузия е и Адам Лалана, който също ще пропусне срещата с "червените дяволи".

Стартови състави: 

Ливърпул: Миньоле, Матип, Ловрен, Гомес, Морено, Хендерсън, Вайналдум, Джан, Салах, Коутиньо, Фирминьо

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Смоулинг, Дармиан, Ерера, Матич, Йънг, Мхитарян, Марсиал, Лукаку 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички