29-годишен испанец придоби Дарби Каунти


29-годишен испанец придоби Дарби Каунти
Снимка: Gulliver/GettyImages

1025 0

Испанският бизнесмен Ерик Алонсо постигна договорка за придобиването на контролния пакет акции на английския Дарби Каунти. Това се случи, след като от английската футболна лига дадоха нужното позволение сделката да стане факт.

През миналия месец стана ясно, че Алонсо е в напреднали преговори да закупи „овните”. Тимът от Мидландс пък бе близо до това да бъде купен от консорциума на Бин Сайед, но в крайна сметка Алонсо направи нужното, за да вземе клуба от Мел Морис.

Придобиването на отбора трябваше да бъде одобрено от собствениците в английската футболна лига, както и директорите там.

Кой е Ерик Алонсо?

Алонсо е испански бизнесмен, който е собственик на компанията за мениджмънт WBD Sports. Той също така иска да вземе контрола над стадиона на Дарби „Прайд Парк” и той да стане на неговата компания No Limits Sports LTD. 29-годишният Алонсо прекара известно време като съветник при колегите на Дарби в Чемпиъншип – Шефийлд Уензди, след което опита да закупи „кукумявките”, но неговото предложение беше отклонено от собственика Дежон Чансири.

Какво бе казано?

В изявление от Алонсо се чу: „Имаме привилегията да сме собственици на един от основателите на Футболната лига. Надявам се да изградим добро бъдеще за нашите фенове, служители и играчи на Дарби Каунти”.

„Определено последният период бе тежък на, и извън терена, наблягайки на последните два сезона. Трябваше да научим кои са напълно отдадени да работят неуморно зад сцената и да осигурят всичко нужно на първия отбор и футболната академия. Гледаме напред в работата си с Уейн Рууни и отбора и трябва да направи всичко възможно да го подкрепим за визията и амбицията му”.

„Искаме да благодарим на Мел Морис и неговият екип за тяхната подкрепа и бързото развитие по сделката”, каза Алонсо.

Дарби Каунти е на 18-ото място в Чемпиъншип, след като назначи Уейн Рууни за мениджър през януари. „Овните” са осем точки пред зоната на изпадащи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички