10 неща, които не знаете за новия мениджър на Челси Маурицио Сари


10 неща, които не знаете за новия мениджър на Челси Маурицио Сари
Снимка: Getty Images/Guliver

3953 0

Английският Челси официално назначи италианеца Маурицио Сари на поста мениджър на клуба след раздялата с Антонио Конте. За феновете на "сините", а и на футбола като цяло "Football24" представи 10 интересни и не толкова известни факти за треньора.

1. Сари се ражда в работническия квартал на Неапол Баньоли, където баща му отива от Тоскана, за да работи като строител.

2. След прекратяване на договора на баща му с компанията "Italsider", семейството се връща в Филине-Валдарно - градче в Тоскана, където Сари израства.

3. Това обаче не пречи на бъдещия треньор на Наполи да бъде фен от дете именно на неаполитанския клуб.

"Когато бях дете, всички бяха фенове на Милан, Интер, Ювентус и Фиорентина. Само аз бях за Наполи, възпреки че моят клуб не им беше конкурент. Аз съм истински неаполитанец и никога не съм разбирал онези, които подкрепят други отбори", казва Сари.

4. Кариерата си Маурицио започва в Banca Monte dei Paschi di Siena - най-старата банка в света, разположена в Сиена. По време на службата си в банката той пътува до Лондон, Цюрих и Люлсембург в командировки.

5. През деня Сари се отегчава в офиса на финансовото учреждение, а вечер играел и сам тренирал аматьорски отбори. На професионално ниво той не успява да се представи.

"Никога не съм играл футбол на професионално ниво, затова имаше хора, които смятаха, че съм глупак, а не треньор", разкрива специалистът.

6. През 1999 г., когато навършва 40 г., бъдещият треньор на Челси решава да се откаже от работата в банка и да се съсредоточи изцяло върху треньорството.

7. Един от своите прякори - "Мистър 33", Сари получил в началото на хилядолетието. Тези, които са следили случващото се с аматьорския клуб Сансовино, настояват, че именно 33 варианта за действие при статични положения е имало в аресенала на играчите на италианеца.

8. Първият сериозен отбор на Сари става членът на Серия B Пескара - той поема "делфините" преди старта на сезон 2005/06 и завършва първенството в средата на таблицата.

9. Най-големият успех Сари постига в Наполи, който води в продължение на 3 сезона. Всяка година под негово ръководство неаполитанците трупат повече точки от предишната в Серия А, но така и не успяват да прекъснат хегемонията на Ювентус.

10. Сари е страстен пушач. През миналата кампания в Шампионска лига РБ Лайпциг построи стая за пушачи в съблекалнята, специално за бившия треньор на Наполи.

59-годишният Сари няма много време, за да влезе в час в Челси. Още на 5 август го чака първото сериозно предизвикателство - на "Уембли" той ще изведе "сините" в мача за Суперкупата на Англия срещу Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички