10 години за Челси не стигат! “Олд Трафорд” не падна след страхотно зрелище и дузина пропуски (ВИДЕО)


10 години за Челси не стигат! “Олд Трафорд” не падна след страхотно зрелище и дузина пропуски (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

8016 0

Серията от 3868 дни на Челси без победа на “Олд Трафорд” продължава, както и победите на Манчестър Юнайтед с по един гол разлика от началото на сезона. В сряда вечер възпитаниците на Ерик тен Хаг се наложиха с 2:1 над столичаните в горещото дерби от 15-ия кръг във Висшата лига. В големия герой за победителите се превърна Скот МакТоминей с попаденията си в 19-ата и 69-ата минута. Почетното попадение аз гостите пък бе дело на Палмър в последната минута преди почивката.

И макар, че англичанинът не успя да изведе своите дори до точка в дербито - юношата на Манчестър Сити продължава да вкарва на големите в надпреварата. В изминалите седмици той го стори срещу Бърнли, Арсенал, Тотнъм и актуалния шампион.

Колкото и добра инвестиция да изглежда 21-годишният състезател - толкова и болезнен остава фактът за феновете на Челси, че последната им шампионатна победа на “Олд Трафорд” датира от далечната 2013 г. Това остава и последната загуба на сър Алекс Фъргюсън.

Историческите съперници тази вечер предложиха голямо шоу преди почивката, а в крайна сметка се стигна до повече от 40 голови положения пред двете врати. Още през първата част можеха да паднат по няколко попадения в двете посоки, но късметът, гредите и страхотните вратари спасяваха своите. Шоуто пък започна още в 6-ата минута, когато Фернандеш пропиля дузпа за домакините. 

В крайна сметка "червените дяволи" се изравника по точки с петия Тотнъм (27 т.), а Челси остава десети с 8 пункта по-малко. В следващия кръг Юнайтед остава у дома за гостуване на Борнемут, а Челси ще гостува на Евертън. 

Първо полувреме 

180 секунди отнеха на домакините да създадат нещо опасно през центъра на терена. Шоу успя да намери Хойлунд пред наказателното поле на Санчес и не след дълго младокът стреля. Датчанинът опита по диагонал, но стражът реагира.

В 8-ата минута главният съдия взе решението да даде наказателен удар за домакините след подробно разглеждане на ситуация със съперниците и зад Океана Антони и Енцо Фернандеш.

Първоначално се стигна до статично положение, но после ВАР даде сигнал за нередност и тогава стана ясно, че арежентинецът е настъпил бразилеца. 

С изпълнението на последвалия наказателен удар се нагърби Бруно Фернандеш, който избра левия ъгъл, но Санчес отрази. 

В 12-ата минута гостите отговориха чрез Мудрик, който при индивидуален рейд отляво бе затворен и ударът му прати кълбото в левия страничен стълб. Същото сториха и "червените дяволи" в ответното нападение. 

ГОЛ! 19 минути отне на домакините за аванс в дербито след първоначалния натиск! В герой за "червените дяволи" се превърна МакТоминей, който се възползва от разбъркване в наказателното поле и за него остана най-лесното - да насочи премерено кълбото в десния ъгъл. 1:0!

В 25' претенции имаха и гостите за наказателен удар след контакт между Линдельоф и Стърлинг, но и ВАР не успя да намери нещо нередно в ситуацията...

След половин час игра МакТоминей пропусна да удвои преднината с глава, след като засече висока топка, но Санчес парира опита и последвалата добавка. В следващата атака гостите решиха да комбинират пред Онана, но африканецът спря Джаксън. 

ГОЛ! С изтичането на редовното време бившият юноша на Манчестър Сити - Коул Палмър, върна паритета на "Олд Трафорд"! Попадението изглеждаше напълно обосновано, след като домакините останаха по-активни, но и пропуските на "сините" следваха един след друг. 

При въпросното попадение голяма тежест имаше и подаването на Мудрик, който видя голмайстора в коридор. След това англичанинът трябваше да се справя с "червена стена" и някак успя да промуши кълбото между трима - 1:1!

Второ полувреме

Темпото след почивката спадна, но през първите 20 минути домакините останаха все така по-активните на терена. Те контролираха кълбото през само 44% от времето, но единственият точен удар бе дело на Гарначо. Головите ситуации пък бяха 6 срещу 3.

ГОЛ! Подобно на първата част - натискът на домакините даде резултат и с второ попадение на МакТоминей Манчестър Юнайтед взе аванс от 2:1! Дефанзивният полузащитник се извиси в наказателното поле на Санчес и с глава засече центрирането на Гарначо.

В началото на 4-минутното добавено време гостите нацелиха гредата чрез Армандо Броя. Това бе сред най-чистите положения за "сините" след попадението на шотландеца. 

Стартови състави

Манчестър Юнайтед: Онана, Линдельоф, Амрабат, Магуайър, Фернандеш, Хойлунд, Гарначо, Далот, Антони, Шоу, Мактоминей

Челси: Санчес, Дисаси, Силва, Колуил, Кукурея, Кайседо, Енцо, Палмър, Стърлинг, Мудрик, Джаксън

Преди мача

Днес Челси получава леко предимство от букмейкърите в часовете преди мача. "Сините" обаче са десети с 19 точки, а с пет повече е седмият Манчестър Юнайтед.

И двата тима са в непостоянни форми, но тази на столичаните е по-лоша с по две победи и загуби и едно реми, докато възпитаниците на Тен Хаг са с 3 победи и 2 поражения в последните си 5 шампионатни срещи. 

В лагерите и на двата гранда има един куп пропускащи днешната среща. За домакините това са Диало, Еванс, Ериксен, Каземиро, Маласия, Мартинес, Моунт и извадения от състава Санчо. На разположение за Почетино няма да бъдат Галахър, Густо, Мадуеке, Нкунку, Угочукву, Фофана, Чалоба, Чилуел и Чукуемека. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички