Знаете ли: Колко пъти Лионел Меси е отстъпвал изпълнението на дузпа на свои съотборници?


Знаете ли: Колко пъти Лионел Меси е отстъпвал изпълнението на дузпа на свои съотборници?
Снимка: Getty Images

2537 0

Във вторник вечер (19.10.) Лионел Меси вкара втория и третия си гол с екипа на ПСЖ. Чрез неговите попадения тимът спечели важни три точки в груповата фаза на Шампионска лига, осъществявайки обрат срещу РБ Лайпциг. 

Аржентинецът се разписа за 2:2 след асистенция на Мбапе, а след това французинът спечели дузпа и посочи №30 за изпълнител. Меси избухна с "паненка" за 3:2, а в последните секунди победата на ПСЖ можеше да стане още по-изразителна, но Килиан Мбапе на свой ред пропусна от бялата точка. 

При тази ситуация не стана ясно дали Лео Меси е дал на Мбапе да изпълни дузпата, лишавайки се от евентуален пореден хеттрик в своята кариера, или пък е имало друга договорка между двамата, но е любопитно да се разбере колко пъти по време на престоя си в Барселона е отстъпвал изпълнението на наказателни удари на свои съотборници.

Това се е случвало общо 29 пъти:

- Неймар (11)

- Луис Суарес (9)

- Самуел Ето'о (3)

- Антоан Гризман (3)

- Фелипе Коутиньо (2)

- Златан Ибрахимович (1)

*Чрез този жест аржентинецът винаги е целял да прекъсне голова суша на свой колега или пък му е помагал да добие увереност при завръщането си в игра след прекарана контузия! Още по-интересно е да се отбележи, че в 7 от тези 29 случая той го е правел, когато е бил изправен пред това да реализира хеттрик...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички