Бартомеу: Питайте Меси защо напусна Барселона


Бартомеу: Питайте Меси защо напусна Барселона
Снимка: Gulliver/GettyImages

3087 0

Бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу коментира част от решенията си начело на каталунците, за които получи много критики през годините. Бартомеу отново се върна към казуса с Лионел Меси, като коментира, че през лятото на 2020-а е имал договорка с аржентинеца да преподпише, но след това всичко е пропаднало. Бартомеу заяви да се потърси мнението на Меси защо е постъпил така.

“Да вземем Мбапе бе вариант, но хората от техническия състав предпочетоха Дембеле, защото искаха играч, който да играе по-широко по терена. Напускането на Меси бе проблем, защото това е клуб, който иска да взима най-добрите играчи, а не да ги продава. През лятото на 2020-а се борих много, за да го задържа в отбора, а сега, когато той искаше да остане, в крайна сметка напусна", започна Бартомеу.

"Нямаше как да позволя Меси да отиде при пряк конкурент за Шампионската лига. Неговият случай е различен от този на Неймар, Фиго или Ривалдо. Стана очевидно, че той бе най-добре платеният играч в света, при това с много пред другите. През юли 2020-а се разбрахме с Меси да поднови договора си за още две години, но всичко пропадна. Трябва да попитате Меси защо”, добави още бившият президент на Барса.

Наскоро Меси призна, че е имал оферти и от други клубове, но е избрал ПСЖ (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички