Защитник с 2 мача за Ливърпул през сезона "стана Кройф" - унижи Ибрахимович и Кеси (ВИДЕО)


Защитник с 2 мача за Ливърпул през сезона "стана Кройф" - унижи Ибрахимович и Кеси (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7982 0

Ливърпул завърши груповата фаза в Шампионска лига с победа след обрат над Милан, а така запази 100%-овия си актив от точки след всички сблъсъци. И всичко това, въпреки че в срещата с "росонерите" Юрген Клоп бе пуснал почти изцяло резервни футболисти.

Един от тях обаче сътвори нещо изключително красиво. Става въпрос за централния бранител Натаниел Филипс. 24-годишният англичанин записа първи 90 минути на терена през този сезон за мърсисайдци и определено ще ги запомни.

В даден момент от двубоя на "Сан Сиро" Филипс сътвори движение, което бе перфектно усъвършенствано от великия Йохан Кройф и до голяма степен се превърна в запазената марка на нидерландската легенда.

Филипс бе в собственото си наказателно поле, когато рисковано изпълни движението и тотално смени посоката на топката, а по този начин се справи и със Златан Ибрахимович, и с Франк Кеси, който дори се озова на земята, след като и двамата се бяха засили към Филипс, а той се справи между тях (вижте ВИДЕО от ситуацията по-долу в материала).

Английският централен бранител е бил на терена в три случая през кампанията - първият бе за 45 минути срещу Престън в Купата на Лигата, след това срещу Атлетико (Мадрид) в Шампионска лига, но, забележете, само за... 1 минута. И най-сетне срещу Милан дочака своя шанс и дори бе титуляр.

Все пак трябва да се отбележи, че германският наставник на мърсисайдци бе пуснал в игра и две големи звезди, една от които бе Мохамед Салах. Преди мача пък Юрген Клоп отговори дали Салах ще остане в Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички