Ювентус ликува на гърба на Челси след минимален успех над Малмьо


Ювентус ликува на гърба на Челси след минимален успех над Малмьо
Снимка: Getty Images

4408 0

Италианският гранд Ювентус  записа изключително ценен успех в последния си мач от груповата фаза на Шампионска лига през тази кампания. "Бианконерите" се наложиха с минималното 1:0 над шведския шампион Малмьо и трите точки гарантираха продължаването на Юве напред като поставен отбор.

Това стана факт, след като Челси направи 3:3 при визитата си на Зенит, и италианците финишираха групата с 15 точки, докато английският клуб остана с две по-малко и ще влезе като непоставен в осминафиналите от турнира. 

Иначе, големият герой за Юве в срещата в Торино бе Мойс Кийн, който се разписа в 18-ата минута и това бе единственото попадение в срещата, но то се оказа с изключителна стойност за Юве.

Това бе още една загуба за Малмьо като гост в Шампионска лига. Шведите имат само поражения (9 от 9) при визитите си в състезанието, а головата им разлика е 2:34.

За Ювентус предстоят две визити в италианската Серия А, като първо гостуват на Венеция (11.12), а след това на Болоня (18.12). Следващият двубой за Малмьо пък е чак през февруари - след зимната пауза.

СЪСТАВИ

Ювентус: Перин, Ругани, Бонучи, Де Винтер, Бернардерски, Алекс Сандро, Артур, Бентанкур, Рабио, Дибала, Кийн

Малмьо: Диавара, Олсон, Нилсен, Ахмедходжич, Мойсандер, Ракип, Иносънт, Кристиансен, Бергет, Чолак, Бирманчевич

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 7-ата минута се стигна до първия отличен шанс за гол пред един от двата отбора. Той бе на сметката на Ювентус, като Мойс Кийн получи на границата на наказателното поле и стреля, а ударът му мина болезнено близо до десния страничен стълб на Малмьо.

18' - 1:0! Именно Кийн взе своето 10-ина минути по-късно, когато получи великолепно подаване от Бернардески от фланга, който центрира с външен фалц и намеря нападателя, изпреварил вратаря Диавара.

До края на частта нямаше голови положения пред някоя от двете врати, а очаквано домакините от Торино контролираха темпото и двубоя.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 58-ата минута Адриен Рабио имаше невероятна възможност за гол, след като получи прецизно подаване в наказателното поле и стреля опасно, но ударът му мина с малко покрай страничния стълб.

В 66-ата минута Мойс Кийн получи топката в наказателното поле и бе изключително близо до втория си гол след изстрел в долния десен ъгъл, но вратарят се прояви изумително и го спаси.

5 минути след това отново нападателят бе на прага на второто си попадение, но отблизо не успя да уцели вратата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В последната група "Н" на Шампионска лига Ювентус ще се надява на доза шанс, с което да излезе като първи. Към момента "бианконерите" са с 12 точки, колкото има и лидерът Челси, който обаче е с по-добри показатели в директните сблъсъци.

Двата отбора са си гарантирали класирането за осминафиналите, но първото място дава поне на хартия шансове за по-преодолим съперник в следващата фаза. И докато италианците играят у дома, то лондончани гостуват на Зенит в Санкт Петербург, където температурите са ужасяващо ниски.

Малмьо пък е последен без шансове за 3-ото място и участие в Лига Европа. Шведите имат 3 точки по-малко от Зенит, но са с по-лоши показатели в директните сблъсъци. Тимът имаше бе в серия от 4 поредни загуби, но в последните кръг взе точка след равенство именно с руснаците (1:1).

Разбира се, славата от успех над гранд като Ювентус ще е голяма, а освен това не е за подценяване и финансовата гледна точка, тъй като приходите от Шампионска лига са много високи. Така със сигурност Малмьо ще намери мотивация за тази среща.

Масимилиано Алегри няма да може да разчита на Киеза, Данило, Кулушевски, Маккени, Пелегрини и Рамзи, като всички те лекуват травми. Мойс Кийн пък е под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички