Възраждането на железния хърватин, в което единствено Клоп повярва


Възраждането на железния хърватин, в което единствено Клоп повярва
Снимка: Guliver/GettyImages

2589 0

Когато Тотнъм спечели категорично с 4:1 в дербито срещу Ливърпул преди няколко месеца, Деян Ловрен беше нарочен за гонене от "Анфийлд". Хървратинът се превърна в изкупителна жертва за слабите изяви на защитата на мърсисайдци, а постоянните му грешки вбесяваха дори неговите съотборници. Пристигането на Върджил Ван Дайк пък убеди английските медии, че дните на железния хърватин в Ливърпул са преброени.

В последните 2 месеца обаче Ловрен играе като прероден. Той и Ван Дайк си паснаха отлично на терена, а ефективността на хърватина се удвои и дори утрои. Не е случайно, че от 30-и януари насам Ливърпул е допуснал едва 6 гола, като два от тях бяха вкарани от Тотнъм в началото на февруари. Оттогава насам "червените" имат само една загуба, а подобрението на отбора се дължи на силната игра в защита. И въпреки натиска от фенове и медии, Юрген Клоп за момент не спря да вярва във възможностите на бившия играч на Саутхямптън.

Възраждането на Ловрен достигна своя пик в сряда вечер, когато Ливърпул удари тежко Манчестър Сити с 3:0, а хърватинът изигра най-добрия си мач в последните две години. Той спечели всички въздушни дуели, в които участваше, осъществи 100% от опитите си за дрибъл край играчите на Хосеп Гуардиола, записа 100% успеваемост при шпагатите, блокира два удара, пресече две подавания и беше истиснки лидер в сърцето на отбраната на Ливърпул.

Именно формата на хърватина се оказва решаваща в края на сезона. След неволите през първата половина привличането на Ван Дайк вдъхна нови сили на Ловрен, който се представяше далеч по-очакванията дълго време и беше изпаднал в летаргия, от която изглеждаше, че няма излизане. Сега обаче той е основен стълб в схемата на Юрген Клоп, а с мачове като този срещу Сити Ловрен доказа, че има място сред най-добрите защитници в Англия.

Още футболни анализи четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички