Виляреал напълни хазната с представянето си в Шампионска лига


Виляреал напълни хазната с представянето си в Шампионска лига

1547 0

Виляреал се възползва от успешната си кампания в Шампионската лига, за да напълни хазната си. Класирането за полуфиналите, след като елиминира Байерн, означаваше за "жълтата подводница" печалба от 12,5 милиона евро, тъй като това е сумата, предвидена като награда от УЕФА за преминаване към предпоследната фаза на турнира.

Спечелената сума е облекчение за жълтия отбор, който ще може да балансира бюджета на състава. Освен това, присъствието на Виляреал в Европа през следващия сезон, чрез Ла Лига, е застрашено, за което наградите, които той добави след осминафиналите и четвъртфиналите определено ще са му от полза, съобщават от вестник "AS"

Става дума за 57,6 милиона евро, които хората на Унай Емери са спечелили на терена, освен че добавят и приходите от пазарния пул. 57,6 милиона за този сезон са разделени на: 15,6 милиона за игра в груповата фаза; Към тях се добавят и 9,3 милиона за трите победи в груповата фаза (две срещу Йънг Бойс и една срещу Аталанта), и равенството с италианския отбор. Към това се добавят и 9,6 милиона за игра на осминафиналите.

Класирането за четвъртфиналите им дава директна печалба от 10,6 милиона, а преминаването към полуфиналите ги кара да добавят 12,5 милиона евро. Виляреал, освен спортното признание, пълни хазната благодарение на най-престижното състезание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички