Сензацията е факт: Виляреал изхвърли Байерн Мюнхен от Шампионска лига!


Сензацията е факт: Виляреал изхвърли Байерн Мюнхен от Шампионска лига!
Снимка: Getty Images

4811 0

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен сензационно отпадна на 1/4-финалите в Шампионска лига, след като не успя да победи Виляреал. "Жълтата подводница" реализира късен гол на "Алианц Арена", за да се добере до равенство 1:1. Така с общ резултат 2:1 от двата мача Виляреал се класира на полуфинал в Шампионска лига.

Байерн пое контрола над мача от първата минута, но не намираше път през отбраната на Виляреал. Баварците владееха топката повече, отправяха удари, но почти всички не намираха целта. В 29-ата минута Мусиала стреля опасно с глава, но стражът на гостите Рули успя да спаси.

Eдва след почивката Байерн успя да пробие отбраната на Виляреал. В 52-ата минута Томас Мюлер намери Роберт Левандовски на границата на наказателното поле, а голмайсторът на домакините веднага си освободи пространство за удар и с прецизно изпълнение успя да вкара - 1:0!

В 71' Томас Мюлер бе близо до втори гол за Байерн, но стреля встрани от дясната греда. В следващите минути баварците продължиха да търсят второто попадение, но без резултат. Виляреал пък все така оставаше без отправен точен удар към противниковата врата.

Две минути преди края на мача обаче гостите от Испания шокираха Байерн с изравнителен гол. След мълниеносна контраатака Жерар Морено бе изведен в коридор, а след това той подаде успоредно на голлинията за Самюъл Чуквуезе, който разстреля Мануел Нойер от непосредствена близост - 1:1!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Байерн: Нойер, Ернандес, Упамекано, Павар, Горецка, Кимих, Сане, Коман, Мусиала, Мюлер, Левандовски

Виляреал: Рули, Еступинан, Пау Торес, Албиол, Фойт, Капу, Коклен, Парехо, Ло Селсо, Жерар Морено, Данжума

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Байерн Мюнхен загуби сензационно първия двубой срещу Виляреал с 1:0, след като допусна ранно попадение и така и не успя да намери път към вратата на "жълтата подводница". Испанският тим показа солидна игра и не позволи на Байерн да разгърне възможностите си.

През миналия уикенд Байерн показа колебания и в Бундеслигата, където едва-едва победи 14-ия Аугсбург с 1:0 след късен гол на "Алианц Арена". Виляреал пък завърши наравно с Атлетик Билбао. Зюле, Сар, Чупо-Мотинг и Толисо няма да бъдат на разположение на Байерн за днешния мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички