Вижте всички осминафиналисти до момента в Шампионска лига


Вижте всички осминафиналисти до момента в Шампионска лига
Снимка: GettyImages

5218 0

Новина №1 от 5-ия кръг на Шампионска лига е фактът, че един от традиционно силните участници в турнира - Борусия (Дортмунд), изхвърча от турнира и няма да играе на осминафиналите. Възпитаниците на Марко Розе бяха разпилени от Спортинг в Лисабон и португалската селекция спечели с 3:0 и изхвърли "жълто-черните" от "турнира на богатите" и на пролет Ерлинг Холанд и компания ще играят в Лига Европа. 

В сряда вечер пък станаха ясни имената на много от отборите, които ще видим на пролет в осминафиналите на Шампионска лига. Вижте кои са те: 

Група A

Звездното трио Неймар, Меси и Мбапе не стигна на ПСЖ за триумф над Манчестър Сити, като "гражданите" обърнаха парижани на "Етихад" от 0:1 до 2:1, с което си гарантираха и първото място в групата (12 точки). ПСЖ (8 пункта) ще завърши на второ място, като няма математически шанс да изпревари Сити за първото място, но и РБ Лайпциг няма шанс да се класира напред, защото е с 4 точки по-малко от ПСЖ. Германският тим ще играе в Лига Европа. 

Група B

Ливърпул спечели с 2:0 над Порто, макар че вече се беше класирал напред в турнира, и то на 1-о място. В същото време обаче Милан шокира Атлетико в Мадрид с 1:0 и битката за второто място остана за решаване в последния кръг. Порто е с 5 точки, а Милан и Атлетико - с 4. 

Група C 

Аякс записа 5-а поредна победа и 2-и пореден обрат в Шампионска лига, печелейки с 2:1 срещу Бешикташ. Нидерландците се класират напред като №1 в група C, следван от Спортинг Лисабон с 9 точки. Борусия и Бешикташ отпадат, като Дортмунд ще играе в Лига Европа. 

Група D

Реал Мадрид и Интер спечелиха съответно срещу Шериф Тираспол и Шахтьор Донецк и се класираха напред в турнира. В групата Реал е лидер с 2 очки аванс пред "нерадзурите" и равенство на "Бернабеу" в директния двубой между двата клуба ще стигне на испанската селекция да стигне до 1-ата позиция. 

Вижте ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРИ ОТ СРЯДА ВЕЧЕР В ШАМПИОНСКА ЛИГА

Кои отбори се класираха за осминафиналите на Шампионска лига преди последния кръг? 

Това са следните отбори: Реал Мадрид, Интер, Ливърпул, Аякс, Спортинг, Манчестър Сити, ПСЖ, Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед, Челси, Ювентус

Отборите, които отпадат от Шампионска лига, са: Шериф Тираспол (Лига Европа); Шахтьор Донецк, РБ Лайпциг, Брюж, Борусия Дортмунд (Лига Европа), Бешикташ, Динамо Киев, Зенит (Лига Европа), Малмьо

Вижте ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРИ ОТ СРЯДА ВЕЧЕР В ШАМПИОНСКА ЛИГА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички