ВИДЕО: Заобиколен от целия отбор на ПСЖ, Модрич се подигра с парижани


ВИДЕО: Заобиколен от целия отбор на ПСЖ, Модрич се подигра с парижани
Снимка: GettyImages

10180 0

Лука Модрич може и да е на 36-годишна възраст, но в двубоя срещу ПСЖ за пореден път доказа монументалната си роля в състава на Реал Мадрид

Хърватинът изигра един от най-силните си мачове през настоящия сезон, след като беше с ключова роля за обрата на "белия балет" срещу ПСЖ. Може и Карим Бензема да обра овациите с брилянтния си хеттрик, но Модрич записа асистенция за ключовия втори гол за победата с 3:1 у дома и беше изумителен както в атакуващ план, така и в защита. 

Той завърши срещата с 88% процента успеваемост в подаванията, беше точен при 9 от 10 дълги подавания, създаде два шанса за гол и се отчете с ключова асистенция, ръководейки цялата халфова линия на "кралете" и преливането от защита в атака. 

Той също така записа 3 от 3 успешни дрибъла, спечели 7 от 11 дуела и 4 от 5 успешни шпагата. 

Моментът, който определено демонстрира колко безценен беше Модрич както в този двубой, така и изобщо в схемата на Реал Мадрид, е вторият гол за "кралете". В 76' той надбяга целия отбор на ПСЖ, който не успя да спре 36-годишния маестро, а той от своя страна изведе отлично Винисиус към наказателното поле. 

До гол не се стигна, като привидно защитата овладя положението, но топката попадна в Модрич, който с финес изведе Бензема в пеналтерията, пускайки топката между 5 играчи - брилянтен пас. 

Ето и моментът на деня за Реал и Модрич: 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички