ВИДЕО: Реал Сосиедад изненада ПСЖ с игра, но не и с резултат: Мбапе и Ко взеха своето


ВИДЕО: Реал Сосиедад изненада ПСЖ с игра, но не и с резултат: Мбапе и Ко взеха своето
Снимка: GettyImages

2009 0

Пари Сен Жермен очаквано спечели първия осминафинал в Шампионска лига срещу Реал Сосиедад. Френският шампион се наложи у дома с 2:0 с голове на Килиан Мбапе в 58' и Брадли Баркола в 71'.

Успехът обаче не дойде толкова лесно - през първото полувреме испанският тим, който е на тази фаза в Турнира на богатите за втори път в историята си, игра добре и бе равностоен на парижани. Гостите дори нацелиха гредата чрез Микел Мерино в 45'.

Мбапе също уцели гредата в 63'. Неговият гол срещу тима от Сан Себастиан беше под номер 44 в Шампионска лига. Реваншът е на 5-и март. Ето как се разви мачът:

Първо полувреме

Първата възможност за ПСЖ в двубоя дойде в 6-ата минута, когато Килиан Мбапе проби в наказателното поле и потърси долния ляв ъгъл на Ремиро, но вратарят реагира отлично и спаси. 

Реал Сосиедад стои много добре на терена в Париж и създава ситуации пред вратата на французите. Гостите играят със самочувствие. ПСЖ обаче владее повече топката през първите 25 минути на двубоя.

В 22' се откри възможност за откриване на резултата пред Андре Силва, който получи в наказателното поле от Кубо и стреля с глава, но встрани от целта.

Три минути по-късно и ПСЖ си изработи шанс, но усман Дембеле стреля покрай дясната греда, след като бе намерен в наказателното поле.

В последните секунди от първото полувреме Реал Сосиедад беше напът да нанесе съкрушителен удар по домакините, след като Микел Мерино отправи мощен удар от зад дъгата пред наказателното поле към вратата на Донарума, който нацели напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За цяло първо полувреме гостите от Испания успяваха да неутрализират основното оръжие на ПСЖ - Килиан Мбапе. В 50' той стигна до първата по-сериозна възможност да се отличи в мача, стреляйки от движение от наказателното поле, но без да затрудни Ремиро, който улови. 

Малко след това обаче ПСЖ откри с гол именно на Мбапе. В 58' Дембеле центрира от корнер, Маркиньос свали с глава във вратарското поле, където световният шампион от 2018 година не сгреши от близка дистанция - 1:0.

В 64' нападателят успя да създаде нова опасност пред вратата на испанците, но ударът му нацели напречната греда. Пет минути по-късно Мбапе пробва техничен изстрел от пред наказателното поле, който премина покрай целта. 

По-добрата игра на парижани през втората част даде своя плод в 71', когато те успяха да удвоят аванса си. Дембеле начена атака, топката стигна отляво до Брадли Баркола, който напредна на скорост, навлезе навътре, справи се с бранител и мушна топката между краката на излезлия да скъси ъгъла вратар на Реал Сосиедад - 2:0. Няма и минута по-късно Баркола беше заменен от Марко Асенсио.

В 85-ата минута испанецът пропусна добра възможност да се изяви, след като отправи чудесен изстрел от границата на наказателното поле, но вратарят на гостите спаси удара му. До края на мача никой не успя да промени резултата на таблото и ПСЖ печели първата битка с увереност.

Стартови състави:

ПСЖ: Донарума, Бералдо, Хакими, Маркиньос, Перейра, Витиня, Заир-Емери, Руис, Баркола, Дембеле, Мбапе

Реал Сосиедад: Ремиро, Траоре, Галан, Льо Норман, Зубелдия, Мендес, Мерино, Субименди, Кубо, Баренчеа, Андрезиньо

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ПСЖ - РЕАЛ СОСИЕДАД ПО ТВ?

ПРЕДИ МАЧА

Домакините продължават да имат комфортен аванс в Лига 1, но клубът е разтърсен от постоянните слухове за трансфера на голямата им звезда Килиан Мбапе в Реал Мадрид.

Парижани са в серия от 15 мача без загуба във всички турнири и водят с 11 точки на върха пред втория Ница. Така фокусът в тима може да бъде изцяло върху представянето в Шампионска лига.

В груповата фаза по-рано тимът на Луис Енрике завърши втори след Борусия Дортмунд, макар да не успяха да спечелят нито един от последните си 3 мача в Европа. Те изпревариха Милан само по голова разлика.

Гостите пък сега са далеч от формата си от миналия сезон и заемат едва седмото място в Ла Лига. Реал Сосиедад изостава с 11 точки от топ 4, а в последните си 8 мача са постигнали само една победа. 
Тимът на Иманол Алгуасил едва за втори път в историята си играе в плейофите на Шампионска лига. Първият път беше през сезон 2003/04. 

Гостите пък сега са далеч от формата си от миналия сезон и заемат едва седмото място в Ла Лига. Реал Сосиедад изостава с 11 точки от топ 4, а в последните си 8 мача са постигнали само една победа. 

Тимът на Иманол Алгуасил едва за втори път в историята си играе в плейофите на Шампионска лига. Първият път беше през сезон 2003/04. 

В лазарета на ПСЖ са Преснел Кимпембе, Милан Шкриниар, Серхио Рико, Нуно Мендеш и Лейвин Курзава. Мбапе пък не е в оптимално състояние. За Реал Сосиедад аут за мача са Шералдо Бекер, Киърън Тиърни, Алваро Одриосола, Карлос Фернандес и Айхен Муньос. Микел Оярсабал не е в оптимална форма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички