Двата "най-безсмислени" дуела в Шампионска лига: Средняци в лоша форма скачат на суперфаворити


Двата "най-безсмислени" дуела в Шампионска лига: Средняци в лоша форма скачат на суперфаворити
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

7290 0

Време е и за втората порция осминафинали в Шампионска лига. А след като Реал Мадрид и Манчестър Сити поставиха старта на тази фаза, сега предстои да видим в действие други два от топ 5 фаворитите за трофея. Става въпрос за Байерн Мюнхен и за ПСЖ, които са в ролята на огромни фаворити в своите дуели съответно срещу Лацио и срещу Реал Сосиедад. Още при изтеглянето на жребия неутралните привърженици обявиха срещите за най-безмислените от тази фаза тази година, заедно с този между Манчестър Сити и Копенхаген.

Баварците гостуват на тима от Серия А, който заема осмото място в Италия и разочарова феновете си през този сезон. Парижани пък приемат у дома седмия от Ла Лига, който има само една победа в последните пет шампионатни мача. Шансовете на двата гранда са почти еднакви високи, а платформата за онлайн спортни залози efbet оценява успех за съперниците им като "миничудо".

Байерн Мюнхен гостува на Лацио в Шампионска лига

Коефициентът на efbet за триумф в полза на "орлите" на "Олимпико" е 4,70, докато ставката за трета победа от три мача срещу този опонент в надпреварата за Байерн е 1,72. Съответно пазарът за равенство между двата тима е оценен на 3,85. Дуелът е днес (14 февруари) от 22:00 часа българско време.

Те се срещнаха на същата фаза и през 2021 година. Стигна се до гол/гол и в двата случая, а първо Байерн спечели на "Олимпико" с 4:1, а след това и на "Алианц Арена" с 2:1. Заплахата от "орлите" може да дойде от Фелипе Андерсон, който има два гола и една асистенция в последните пет шампионатни мача. Срещу него може да бъде Матайс де Лихт, който би се изправил срещу бившия си треньор в Ювентус Маурицио Сари. Де Лихт бе резерва срещу Байер Леверкузен, но се разписа в предния двубой, а и няма загуба в последните три срещи срещу Лацио (2 победи и равенство).

Лацио с много тежка задача срещу Байерн Мюнхен

От другата страна Байерн ще трябва да се реваншира на феновете си, след като титлата в Германия се изплъзва и тимът изостава с пет точки от единствения непобеден тим в топ 5 на Европа във всички турнири - Байер Леверкузен. Попадения от баварците могат да се очакват към края, след като седем от последните им осем гол в Шампионска лига идва след 60-ата минута.

ПСЖ е фаворит в първия си мач в историята срещу Реал Сосиедад

В другия мач от вечерта ПСЖ е дори още по-голям фаворит срещу Реал Сосиедад, вероятно и поради фактора домакинство. Коефициентът на efbet за успех в полза на парижани на "Парк де Пренс" е 1,67, докато ставката за победа за "баските" е 5,20. Съответно пазарът за равенство при историческата им първа среща е 3,80. И този мач започва в 22:00 часа българско време.

Усман Дембеле пак ще се изправи срещу Реал Сосиедад, срещу който е спечелил цели 9 от 10-те си мача с Барселона (една загуба), като е вкарал и четири попадения - всяко от тях през второто полувреме. Аелкс Ремиро има четири сухи мрежи в турнира през сезона, но от всички вратари, които са играли в шестте мача от групите, е направил най-малко спасявания - 11 (изравнен показател).

През тази кампания ПСЖ показва притеснително ниска резултатност в турнира, като в четири от последните пет двубоя вкарва точно по едно попадение. Парижани обаче не са губили у дома във всички турнири вече 13 поредни мача (от септември насам - 11 победи и 2 равенства).

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички