В УЕФА се потят: Задава се Шампионска лига с участието на ЦСКА, Унион, Бачка Топола


В УЕФА се потят: Задава се Шампионска лига с участието на ЦСКА, Унион, Бачка Топола
Снимка: Getty Images/Guliver

30320 0

През следващия сезон можем да гледаме една много необичайна Шампионска лига. Това може да стане факт с оглед на неочакваните обрати и лидерства в някои от националните първенства в Европа, включително и българската Първа лига.

"Досадната" Шампионска лига

Буквално до вчера Шампионска лига се бе превърнала в състезание, в което грандовете на европейския футбол се борят за званието "европейски шампион" и само спорадично в груповата фаза към тях се присъединява някой неочакван "натрапник" от по-малки лиги. В тази роля са влизали и Левски, и Лудогорец досега.

Ситуацията в Англия

Сега обаче, както се развива ситуацията, от следващия сезон можем да видим любимия турнир в най-неочаквания му вид. Английският Нюкасъл например е все по-близо до третото или четвъртото място във Висшата лига, което гарантира класиране в груповата фаза. Въпреки че в тима липсват световни звезди, те могат да оставят зад себе си грандове като Ливърпул, Челси, Тотнъм.

Във Франция

Позицията на Ланс във френското първенство е не по-малко изненадваща. В момента отборът е на второ място и изостава само на 6 точки от гранда ПСЖ, така че може изненадващо той да спечели титлата. Дори и да не завършат първи, втората позиция им гарантира участие в груповата фаза. За своята възможност дебне и Монако, но ако запази формата си, по-вероятно е Ланс да играе в Турнира на богатите директно.

В Бундеслигата

Изненада се задава и от Бундеслигата. Наред с вечните фаворити Байерн, Борусия (Дортмунд) и РБ Лайпциг, четвъртото място обичайно печели или Борусия Мьонхенгладбах, или Байер Леверкузен. В момента обаче на трето място е Унион Берлин и те са в отлична позиция да останат там, тъй като водят с 3 точки на четвъртия РБ Лайпциг и с 4 на петия Фрайбург. Всеки от тези 3 тима има възможност да прави компания на Байерн и Дортмунд в груповата фаза наесен.

На Балканите

На Балканите също се очертават големи изненади. В Сърбия всички очакваха за първите две места да си съперничат Цървена Звезда и Партизан. Но докато "звездашите" са лидери в класирането, то "гробарите" са четвърти и са изпреварени от Бачка Топола и Чукарички. Една от двете тазгодишни изненади може да завърши втори и, въпреки че трябва да мине през трудния път на квалификациите, възможността например Байерн или Реал Мадрид да гостуват в Бачка Топола изглежда невероятна.

Как е в Белгия?

Интересен развой има и в белгийската Юпилер лига. Там за титлата се борят Генк, Роял Юнион СЖ и Антверп, като Гент също има шансове да играе квалификации за Шампионска лига. Това означава, че в турнира няма да видим Андерлехт, а вероятно и Брюж. Юнион Синт Гилис е и на 1/4-финал в Лига Европа, откъдето също има шанс да влезе в групите на най-силния европейски клубен турнир.

Възможният скок на ЦСКА

В Нидерландия пък, след 6 години, Фейенорд почти сигурно ще се завърне в елитна компания. В България изглежда, че за първи път от 12 години Лудогорец може да не е шампион, а ЦСКА да е тимът, който ще има шанс да се бори за влизане в групите на Шампионска лига. Гръцкото участие пък може да е от АЕК или Панатинайкос.

Така че си представете Турнира на богатите с Нюкасъл, Унион Берлин, Фрайбург, Ланс, Синт Гилис, Бачка Топола, ЦСКА София в жребия. Изглежда като научна фантастика, но е напът да се сбъдне.

Източник: nova.rs

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички