В Шампионска лига: Подобриха рекорд на Килиан Мбапе и изравниха друг на Марко ван Бастен


В Шампионска лига: Подобриха рекорд на Килиан Мбапе и изравниха друг на Марко ван Бастен
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1410 0

Завръщането на Шампионска лига донесе много емоции на футболните фенове по света в последните два дена, но за двама играчи от Борусия Дортмунд и Аякс 15 септември ще остане паметен ден!

Младокът Джуд Белингам от "жълто-черните" и Себастиан Алер от нидерландския гранд записаха със златни букви имената си в историята на надпреварата...

На 18 години и 78 дена Белингам вкара гол във вратата на Бешикташ и по този начин подобри рекорда на световната звезда Килиан Мбапе, който бе на 18 години и 85 дена, когато отбеляза първото си попадение в Шампионска лига през 2017 година.

Още по-впечатляващо е постижението на Себастиан Алер от Аякс, който вкара четири от петте гола при гостуването на Спортинг Лисабон.

27-годишният нападател се превърна в първия футболист след великия Марко ван Бастен, който дебютира в турнира с 4 гола във вратата на противника. Легендата на Милан го бе постигнал през 1992 г. срещу Гьотеборг!

Любопитно е да се отбележи, че Алер вече има 8 гола в последните си три мача, след като вкара по 2 пъти на Цволе във вътрешното първенство и на Камерун с екипа на Кот Д`Ивоар в квалификациите за Мондиал 2022.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички