Ювентус разгорми Ференцварош в Шампионска лига, но Роналдо не вкара


Ювентус разгорми Ференцварош в Шампионска лига, но Роналдо не вкара
Снимка: Getty Images/Guliver

5655 0

Ювентус очаквано се справи при гостуването си на Ференцварош и спечели с 4:1. Кристиано Роналдо стартира за първи път през кампанията в Шампионска лига, но герои за "старата госпожа" бяха Алваро Мората и появилият се като резерва Пауло Дибала, като и двамата се отчетоха с по 2 попадения

С успеха футболистите на Андреа Пирло събраха 6 точки от 3 двубоя и заемат второто място в групата, след като допуснаха поражение от Барселона преди седмица. Именно каталунците са първи с 9 пункта след успеха си над Динамо Киев. Украинците и Ференцварош са с по 1 точка след равенството помежду си отпреди 7 дни.

Следващите двубои от турнира са чак след три седмици, тъй като следва прекъсване за двубоите на националните отбори. На 24 ноември Ювентус и Ференцварош отново се срещат, като този път мачът ще е в Италия.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ференцварош: Дибуш, Сомалия, Ловренчич, Нгуен, Зубков, Харатин, Сигер, Ботка, Блажич, Двали, Изаел

Ювентус: Шчесни, Данило, Киелини, Бонучи, Куадрадо, Артур, Киеза, Рамзи, Рабио, Мората, Роналдо

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите минути от втората част Ювентус започна с атаките, като Роналдо пропиля страхотно положение от непосредствена дистанция, но все пак "старата госпожа" удвои своята преднина. Това се случи чрез второ попадение на Алваро Мората. Роналдо подаде към Маккени, а той пропусна добре, за да се озове топката в Мората, който в наказателното поле се завъртя и стреля технично. 60' - 0:2!

73' - 0:3! Появилият се от резервната скамейка Пауло Дибала също се разписва. Той се възползва от твърде силно подаване от бранител към Дибуш, който не успя да овладее трудната топка. Аржентинецът реализира на празна врата.

81' - 0:4! Пауло Дибала се разписа за втори път, като отново това се случи след огромна грешка в защитата на Ференцварош. Този път вратарят директно подари топката на Дибала, който стреля прецизно и не сбърка.

90' - 1:4! Ференцварош все пак стига до едно попадение в срещата чрез Боли. Топката се озова в него в наказателното поле и той наказа Шчесни от втория си опит, след като полякът отрази първия му изстрел.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

8' - 0:1! Още в 8-ата минута Ювентус излезе напред в резултата. Куадрадо подаде страхотен пас по земя, Кристиано Роналдо се размина с топката и тя се озова в Алваро Мората, който от близка дистанция не сбърка.

В 25-ата минута Роналдо овладя подаване и се оказа в наказателното поле на унгарския тим, миг по-късно топката се озова във Федерико Киеза, който стреля опасно, но ударът бе блокиран от противников играч. Минута по-късно домакините отговориха, като Зубков получи центриране на границата на наказателното поле и бе оставен непокрит. Изстрелът му обаче мина покрай десния страничен стълб.

В 36-ата минута се откри страхотен шанс и пред Роналдо. Той получи перфектно центриране в наказателното поле и стреля с глава, но ударът му мина над гредата. Това бе и последният по-опасен момент от първото полувреме.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В последния кръг "старата госпожа" записа неприятна загуба с 0:2 от основния конкурент в групата - испанският гранд Барселона. Сега футболистите на Андреа Пирло ще искат да се върнат на победния път, а и да не си усложняват излишно нещата в групата.

За Ювентус в турнира се завръща мегазвездата Кристиано Роналдо, който ще запише първи двубой през сезона в Шампионска лига, след като пропусна мачовете с Динамо Киев и Барселона. Португалецът бе като отвързан, когато се появи като резерва срещу Специя в последния кръг и се разписа на два пъти за по-малко от едно полувреме игра.

В групата за тима се завръща и капитанът Джорджо Киелини. Ференцварош дели последната позиция с Динамо Киев, след като двата тима завършиха наравно в двубоя помежду си и си разделиха по 1 точка. Унгарците обаче са с по-лоша голова разлика от украинците в борбата за 3-ото място, което дава право на участие в елиминациите в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички