Юрген Клоп засипа Наполи с похвали и заяви: Не съм уплашен, но ще е трудно


Юрген Клоп засипа Наполи с похвали и заяви: Не съм уплашен, но ще е трудно
Снимка: Getty Images

1401 0

Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, даде пресконференция преди утрешното (1 ноември) домакинство срещу Наполи от последния шести кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Мърсисайдци трябва да победят италианците с 3 чисти гола, ако искат да ги свалят от първата позиция в Група "А", тъй като изостават на 3 точки от тях, а първата битка в Неапол бе загубена с 1:4.

"Аз обичам футбола и следя мачовете и статистиките им, след като играхме с тях. Трябва да кажа, че са наистина добри. Не съм уплашен, но ще е трудно предизвикателство. Наистина уважавам работата, която вършат. От нас очаквам да видя повече битка. Не искам петички или акробатични изпълнения, ние просто трябва да се борим", заяви Клоп в деня преди сблъсъка.

Немецът разкри, че Жоел Матип е аут от двубоя, но Ибрахима Конате ще бъде в групата и допълни, че мачът е сериозен и не е време за големи промени по състава: "Мачът с Лийдс беше много скоро и не съм наясно със състоянието на някои футболисти. Не искаме да поемаме рискове, но Наполи е в невероятна форма и играе невероятно. Вероятно това е отборът в най-добра форма в Европа. Това не е мач за големи ротации!".

Юрген Клоп продължи със суперлативите към Наполи и поясни, че неговият отбор няма да спре да се бори, независимо от лошите си резултати напоследък: "В една групова фаза най-важното е да продължиш напред. Всеки знае какво прави в момента Наполи - те се защитават заедно и контратакуват отлично. Ако Наполи продължи да играе по този начин, има шансове да стигне и до финала в Шампионска лига. Ние сме в труден момент, но има върхове и падения. Имаме по-големи очаквания и трябва да направим така, че да се доближим до тях. Няма да спрем да се борим. Моята работа не е да съм тук само когато слънцето свети ярко и печелим трофеи. Ще дам всичко от себе си".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Легенда на Ливърпул притеснен за тима: Това не е просто период, а сериозен проблем!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички