Юрген Клоп смята, че Ливърпул няма големи шансове за класиране в Топ 4


Юрген Клоп смята, че Ливърпул няма големи шансове за класиране в Топ 4
Снимка: Getty Images/Gulliver

2351 0

След като през миналата година Ливърпул сгази конкуренцията във английската Висша лига и завоюва титлата на страната, през този сезон "червените" допуснаха огромен срив в представянето си и се простиха с всякакви амбиции да защитят трофея си от миналата година. Пред "Билд" Юрген Клоп дори отписа шансовете на отбора си да се класира в Топ 4 и да играе в Шампионска лига през следващия сезон:

"Харесва ми да съм оптимист, но в шампионата е почти невъзможно да се класираме в зоната, която дава право на участие в Шампионската лига.", коментира Клоп пред Билд.

"Противникът обикновено не се нуждае от много шансове срещу нас, защото правим големи грешки, луди грешки. От друга страна, ние създаваме много възможности, все още сме на второ място след Манчестър Сити във Висшата лига в създадени голови положения, но сме далеч от тях в реалните попадения. Този проблем продължава. Обикновено не се печели Шампионската лига в година, в които имаме толкова проблеми.", поясни Клоп и заяви, че дори класиране в Лига Европа не е сигурно на този етап:

"В най-лошия случай, следващата година, ще бъде без Шампионска лига, може би с Лига Европа, въпреки че това също не е гарантирано. Това би означавало огромна финансова загуба. Наясно съм, че в почти всички футболни клубове по света бих бил поставен под въпрос в ситуация като нашата. Това е напълно нормално, това е реалността, бизнесът. Бих се съгласил веднага с това. В Ливърпул нещата са различни. Нашите собственици, спортният директор, дори играчите, никой не се съмнява в никого тук.", каза още треньорът на Ливърпул.

"Ако изобщо не играем на международно ниво, това означава повече време за почивка. Би било лошо за всички останали отбори, защото тренировките са добри за нас. Ако имахме повече време, бихме могли да се възползваме от него. Бихме се опитали да превърнем лошата ситуация в нещо добро.", завърши Юрген Клоп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички