Унищожителни критики по адрес на Неймар след провала в Шампионска лига


Унищожителни критики по адрес на Неймар след провала в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1757 0

ПСЖ загуби и втората полуфинална среща от Манчестър Сити в Шампионска лига, а днес медиите във Франция "изравняват със земята" една от звездите на парижани за слабото му представяне. В отсъствието на Килиан Мбапе, Неймар трябваше да се нагърби с тежката задача да поведе отбора към обрат, но той не се справи с нея. 

"France Football" пише, поставяйки за представянето му оценка - 2:

"Наистина ли беше необходимо да прави шест докосвания всеки път, когато докоснеше топката? Неймар разкри тъмната си страна срещу Манчестър Сити. Колкото беше по-непоносимо на терена, толкова повече той искаше да направи всичко сам. В отсъствието на Килиан Мбапе беше решил, че съдбата на мача ще се обърне само благодарение на него. В центъра на света в своите очи той не харесваше съотборниците си. Бразилецът унищожи изумителен брой добри ситуации. Всички парижани се предадоха. Той също, когато трябваше да е лидер. Воден от емоциите си за пореден път, Неймар беше катастрофален".

"Le Parisien" споделя с болка:

"Нито един удар към вратата на съперника, статистика, която боли!".

Изданието допълва, че сега отпадането от Шампионска лига може да ускори решението на Килиан Мбапе да си тръгне от ПСЖ:

"Сега Мбапе трябва да реши бъдещето си. Отпадането в Шампионска лига може да ускори решението на Мбапе да остане или не в ПСЖ през следващия сезон. Неспособността на отбора да спечели престижен трофей не работи в негова полза".

"L'Equipe" от своя страна добавя:

"Неймар беше обещал да умре на терена, за съжаление той загуби играта си. Беше много далече от силните си мачове. Разочароващо!"

Бившият футболист на Монако Жером Ротен коментира пред "RMC":

"Очаквахме повече от Неймар. Този играч е невероятен. Когато той не е толкова добър, трябва да му го кажете. В клуба трябва да преразгледат поведението на Неймар".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички