Бивш играч на ПСЖ: Мбапе, Верати и Неймар да сменят спорта


Бивш играч на ПСЖ: Мбапе, Верати и Неймар да сменят спорта
Снимка: Getty Images/Guliver

1211 0

Бившият играч на ПСЖ Жером Ротен не спести критиките си към представянето на Неймар, Килиан Мбапе и Марко Верати в полуфинала от Шампионска лига срещу Манчестър Сити (1:2). Мбапе получи най-ниската оценка на "Екип" за двубоя - 3, докато Неймар беше оценен с 4.

"За мен става въпрос за физически проблем, произтичащ от манталитета. Отношението на някои играчи през второто полувреме не беше достойно за един полуфинал. Не бива винаги да се нахвърляме върху Неймар и Мбапе, но съжалявам... Когато има дълга топка в полето на Сити в 50-ата минута и тези двамата се бавят три минути, докато стигнат центъра на терена...не е нормално. За мен става въпрос за психиката. Не ми казвайте, че Неймар, Мбапе и Верати не са способни да поддържат високо физическо ниво в продължение на 60-70 минути. Ако случаят е такъв, нека се пренасочат към друг спорт", заяви Ротен.

"Разбира се, че е тежко да играеш срещу Сити. Да гледаш как топката отива от ляво на дясно и от дясно на ляво 10-20 пъти... Разбира се, че е скучно. Но ако футболистите не се интересуват от това да спечелят топката, те навеждат глави и не полагат усилия. Спомнете си защитната игра на Неймар и Мбапе срещу Байерн Мюнхен. Този път не я видяхме", добави той.

Ротен разкритикува и поведението на Неймар, като заяви, че нападателят не се старае достатъчно и е неприемливо, че се е скарал на Мичел Бакер. Според бившия френски национал Леонардо и Маурисио Почетино би трябвало да вземат мерки срещу поведението на бразилеца.

Ето с какво постижение се отличи Маркиньос в мача с Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички