УЕФА забавя промените във формата Шампионска лига


УЕФА забавя промените във формата Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1346 0

УЕФА все още няма да избързва с решението си за промяна във формата на Шампионска лига от сезон 2024/25, когато трябваше да бъде определена „финална четворка“ след 1/4-финалите в турнира и полуфиналите и финалът да се играят в по един мач в само един град. Европейските лиги, отбори от средното ниво на футбола в Европа и големи фенски организации настояват промените в полза на най-богатите клубове да бъдат ограничени. Комисията, която отговаря за европейските клубни турнири и отправя предложения към Изпълнителния комитет на УЕФА, се събира на 10 май. Комитетът пък ще се състои по-късно през май във Виена.

Имайки предвид, сериозните негативни последици след обявяването на Европейската суперлига, тази нова идея за промени в Шампионска лига няма да бъде приета толкова лесно, а дори съществува вариант да бъде отхвърлена. По този начин биха се облагодетелствали повече големи отбори, които биха заели мястото на по-малки, които имат възможност да се класират.

Двете големи фенски организации Football Supporters Europe и Supporters Direct Europe ще се съберат в Истанбул, като те ще искат УЕФА да преразгледа предходните си решения за формата на европейските клубни турнири в периода 2024-2027 година.

„Не искаме, нито можем да си позволим повече мачове. А да позволят на клубове да се класират на базата на минали постижения е извън спортните принципи“, коментира изпълнителният директор на Football Supporters Europe Ронан Ивайн пред агенция АП на предишната среща с УЕФА.

Вижте още: Ето и какви точно промени планираше УЕФА  да направи в най-силния европейски клубен турнир

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички