УЕФА скочи срещу Суперлигата


УЕФА скочи срещу Суперлигата
Снимка: Gulliver/ Getty Images

717 0

Европейската футболна централа предупреди всички предполагаеми участници в организирането на Суперлига, че ще бъдат изхвърлени от всички други клубни турнири.

От централата обявиха днес решението, взето съвместно с федерациите на Англия, Италия и Испания, след като днес в международните медии плъзна слух, че именно отбори от тези три страни подкрепят подобно начинание.

"Ако това се случи, уверяваме ви, че ние ще останем обединени в опита ни да спрем подобен циничен проект. Той е роден от личните интереси на няколко клуба във времена, когато повече от всякога се нуждаем от единност", гласи съобщението от УЕФА, Италия, Англия и Испания.

"Както вече бе обявено от ФИФА и шест футболни федерации, замесените в подобен проект ще бъдат изхвърлени както от всички международни шампионати, така и от вътрешните си. Техните футболисти пък няма да играят за националните си отбори". А какво дело завежда УЕФА по казуса, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички